Lietuvoje yra tokia sala, kurioje gyvena žmonės, o į ją patekti galima tik su valtimi (Video)  ()

Pažintį su Sartų regioniniu parku pradedame vietoje, iš kurios atsiveria įspūdinga panorama. Tai Baršėnų kaime dar 2006 m. privačiomis lėšomis pastatytas apžvalgos bokštas, o aplink patį bokštą ratu apsiviję metaliniai laiptai veda į 33 metrų aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šio apžvalgos bokšto atsiveria viena iš 7-ių Sartų ežero salų, o horizonte galima įžvelgti ir dar kelias. Beje, Sartų regioninio parko specialistas informacijai Rimvydas Striška išskiria Dumblynės salą, kuri Sartų ežere yra antra pagal dydį ir šioje saloje gyvena žmonės. Su krantu šie žmonės dabar gali susisiekti užšalusiu ežero ledu, o šiltuoju metų laiku – tik valtimis.

Išgirdęs pavadinimą „Sartai“ dažnas pagalvoja, kad bus kalbama apie tradicines respublikines žirgų lenktynes. Tačiau pasidairęs po Sartų regioninį parką gali pamatyti, kad šis kraštas įdomus ne tik garsiuoju sporto renginiu.

Vyresni žmonės Sartų pavadinimo kilmę aiškina legendomis, kuriose minimi lenktynių metu ežere nuskendę sarti žirgai. Kiek tiesos yra legendose, nežinia, tačiau pirmosios žirgų lenktynės ant Sartų ežero ledo, kaip manoma, įvyko maždaug prieš 200 metų.

Vaizdo reportaže taip pat pamatysite, kaip šiuo metu šienaujama ir šalinama biomasė iš Ilgašilio pelkės. Anot parko ekologės Daivos Norkūnienės, šių gamtotvarkos darbų atlikti praėjusią vasarą nebuvo galimybės. Tam sutrukdė lietingi orai ir per aukštas vandens lygis pelkėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Justinas Arlauskas
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()