Po dviejų dešimtmečių išsiaiškinta, kad GMO yra gerai. Rimtai.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-02-24 00:19
cia tik de to, kad vabzdziai pereinamajam etape nespejo prisitaikyt prie nauju augalu rusiu. o tas etapas pateko i tyrimus ir iskreipe rezultata. svarbu ne tik zmoniu sveikata. galima visa ekosistema sugriaut - sito irgi kazkodel netiria kaip poveikio sveikatai. koks skirtumas jei zarnyno nenuodys kazkokie grybeliniai toksinai - bet tave uzdusins ekosistema, nes ten kazkokias antivabzdines medziagas masiskai i ora pumpuos ar kaups augalas savyje jau dabar alergiku ir netoleruotoju pilnos pakampes...
vygandas.nesvarbu 2018-02-24 04:08
Paaiskejo kad i maista idejus priedu, jis tapo sveikesnis. Cia toks pats straipsnio pavadinimas. Jei i maista idesi cesnako, jis turbut taps sveikesnis. O jej ko nors kito idesi (pvz naftos)? Tai cia tas GMO (genetiskai modifikuoti organizmai) maistas irgi gali buti ivairiai modifikuotas, kazkas pakeista, kazkas pagerinta, kazkas pabloginta.Yra begalybe budu modifikuoti organizma. Kaip galima teigti kad tai yra gerai, jei neaisku kas buvo padaryta. As primesiu i sriuba kazko, ir man nuo to sriuba pasidarys sveikesne ir sakysiu kad irodziau, kad i sriuba primetus kazko, ji tampa sveikesne. Nebebijokit sriubu su primestu i jas kazko (neaisku ko), jis bus sveikesne.
Ketleris 2018-02-24 12:48
Nebijok, ne rusijoj gyvenam, visi GMO yra žinomi ir paleidžiami į rinką po elės tyrimų.
punktyras 2018-02-24 12:55
Gal yra begalybė būdų, bet panaudoti konkretūs, kad būtų galima kokybiškai ir kiekybiškai įvertinti. Tai būtent, kad žino molekulių tikslumo, ką įdėjo, ką pakeitė ir kas buvo padaryta. Visuose 6000 tyrimų, kurie panaudoti šioje metaanalizėje.
technologas 2018-02-24 13:35
Žodžiu paanalizavo ar genetiškai modifikuoti kukurūzai turi mažiau grybelių. Pasirodo mažiau. Laimės pilnos kelnės, galima skelbti pergalę. Nedidelė smulkmena, kad dažniausiai genetiškai modifikuojama su Monsanto palaiminimu tam, kad kukurūzai būtų atsparesni Roundup'ui pasirodė visiškai neverta dėmesio http://www.gmo.news/2016-04-19-not-safe ... early.html
immortallt 2018-02-24 17:35
Čia kur šėrė žiurkes išveistas vėžio tyrimams, kurios suserga vėžiu vos tik nukrypstama nuo normalaus rėžimo? Round-up, kitaip glifosfatas, lengvai pašalinamas nuo produktų juos nuplaunant. Taip pat, jis biologiškai yrantis, tad nesikaupia sistemoje. O žmogui pavojingas kiekis - didesnis nei kofeino beveik 10 kartų. Taip kad nekurkit pasakų. O kas yra GMO? GMO tai paspartinta selekcija. Ir šiaip šiuo metu tik ~20-25 savybės suteikiamos augalams. Ir tik augalams. Ir tik iš kitų augalų. Pvz. įskiepija kito augalo savybę, kuri skleidžia medžiagą, būdingą kitiems augalams ir nereikia purkšti nuo vabzdžių.