Loterijų matematika: jei pirktume po du loterijos bilietus per savaitę, po kiek laiko galima tikėtis laimėti aukso puodą? O jei pirktume po 100 bilietų per savaitę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2018-03-23 15:51
Chebra, kažkaip kartojasi tekstas: Jei pirktume po du loterijos bilietus per savaitę, galėtume tikėtis atspėti 6 skaitmenis iš 49 ir aukso puodą kartą laimėti per 134 tūkst. metų. Jei pirktume po 100 bilietų per savaitę visą savo suaugusio žmogaus gyvenimą, tikimybė laimėti aukso puodą pasiektų vieną šimtąją, sakoma LRT RADIJO laidoje „PIN kodas“. Tad kodėl žmonės ir toliau tokiu lyg ir nepelningu būdu bando praturtėti? <...> Pavyzdžiui, jei pirktume po du bilietus per savaitę, galėtume tikėtis atspėti 6 skaitmenis iš 49 ir išlošti aukso puodą kartą per 134 tūkst. metų. Jei pirktume po 100 bilietų per savaitę visą savo suaugusio žmogaus gyvenimą, tikimybė laimėti aukso puodą pasiektų vieną šimtąją.
vanduo4 2018-03-25 22:48
- Čia kalbama apie loterijos matematiką. - O kaip dėl tikėjimo geresniu gyvenimu ateityje nieko nedarant dabar? Kiek šansų jog pasiseks?
SaMaras 2018-03-26 13:25
Statistika yra statistika. ir ji galioja tik didelėms imtims. O realybėje tikėtini visi variantai kurių tikimybė didesnė nei 0. Teoriškai gali būti, kad tas pats asmuo dvi savaites iš eilės laimės du aukso puodus nusipirkęs tik po vieną bilietą. (statistai paskaičiuos kad tokio varianto tikimybė buvo labai maža, bet ji buvo) ir viskas.. gyvenimas juda tolyn..