7 mitai apie seksą, kuriais reikėtų nustoti tikėti jau dabar: ar apvaisinimas įmanomas, kai moteris jau yra nėščia, ar moterims pasitaiko „šlapių sapnų“ ir ar vedybos sugriauna lytinį gyvenimą  (3)

Seksas yra normali gyvenimo dalis, apie kurią žmonės kalbasi nenoriai. Ir tai nieko keisto, nes seksas yra labai intymus dalykas. Tačiau internete dažnai matomi keisti mitai, kurie kartojami taip dažnai, kad kai kurie žmonės juos jau priima kaip neginčijamą faktą. Šiame straipsnyje paminime 7 iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Tik vyrams pasitaiko „šlapių sapnų“

Šlapiais vadinami tie sapnai, kurie pasižymi seksualinio pobūdžio turiniu ir kurių metu išsilieja sperma. Kaip atrodytų moteriški šlapi sapnai? Labai panašiai - sapnai, kurių metų moterys patiria stiprų seksualinį susijaudinimą. 40 % moterų yra patyrusios šlapius sapnus, net 30 % juos patiria reguliariai.

2. Tai, ką jūs valgote, atsiliepia spermos skoniui

Nėra jokių mokslinių tyrimų, įrodančių, kad tai, ką jūs suvalgote per pietus atsiliepia spermos ar kitų lytinių organų išskyrų skoniui. Aišku, kodėl kas nors tai turėtų tirti. Tačiau mokslininkai sako, kad spermos kokybė ir natrio koncentracija joje priklauso nuo daugybės faktorių, tarp kurių yra ir mityba - skonį pakeisti gali tik ilgalaikiai mitybos įpročiai, o ne per pietus suvalgytas ananasas.

3. Seksas yra kaip sportas

Internete skelbiami įvairūs įspūdingi duomenys apie sekso metu sudeginamas kalorijas. Tačiau tiesa yra ta, kad daugelis žmonių sekso metu sudegina tik apie 21-30 kalorijų. Kuo energingesnis seksas ir kuo ilgiau jis trunka, tuo daugiau kalorijų sudeginama. Tačiau jei tai yra jūsų tikslas, geriau jau bėgiokite, žaiskite krepšinį ar kilnokite svorius.

4. Du prezervatyvai geriau apsaugo nuo nėštumo

Natūralaus latekso prezervatyvai yra puikus išradimas, galintis apsaugoti nuo nėštumo ir lytiškai plintančių ligų. Logiška būtų manyti, kad jei vienas prezervatyvas saugo gerai, du saugos dar geriau. Tačiau taip toli gražu nėra. Trintis tarp prezervatyvų gali juos abu suplėšyti. Tai yra viena iš tų situacijų, kuomet vienas yra geriau nei du.

5. Pirštų, nosies ir batų dydis leidžia nuspėti varpos ilgį

Nors daugelis tai supranta, šis mitas vis dar kartojamas labai dažnai. Tačiau jokio ryšio tarp nosies, pirštų ar pėdų dydžio ir varpos ilgio nėra. Kita vertus, įdomu tai, kad išgirdę, jog atstumas tarp nykščio ir smiliaus galiukų nurodo varpos ilgį, vyrai vis tiek pradeda tyrinėti savo rankas.

6. Santuoka griauna seksualinį gyvenimą

Dažnai sakoma, kad susituokusius žmones užgriūva rutina ir jie nustoja užsiiminėti seksu. Tačiau taip toli gražu nėra. Net keli tyrimai parodė, kad susituokę žmonės dažniau užsiima seksu ir yra labiau patenkinti savo lytiniu gyvenimu.

7. Nėščios moters neįmanoma apvaisinti dar kartą

Gamtoje egzistuoja fenomenas, kuomet nėščia patelė gali būti apvaisinta ir dar kartą. Tai yra, vienu metu jos įsčiose gali augti du skirtingo amžiaus vaisiai. Ar tai įmanoma žmonių pasaulyje? Mokslininkai teigia, kad teoriškai taip, tačiau tam turėtų sutapti visa eilė aplinkybių. Kita vertus, žmonės šiuo požiūriu yra unikalūs - mes turime technologijas dirbtiniam apvaisinimui. Yra pasitaikę atvejų, kuomet dirbtiniu būdu apvaisintos moterys buvo apvaisintos dar kartą natūraliai. 2017 metais viena surogatinė motina susilaukė dvynių - tik vienas iš jų buvo biologinis jos vaikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai (3)