„Kalašnikov“ nusitaikė į kosmosą: ambicijos labai didelės - gaivins „Buran“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2018-04-02 14:48
nustebino sis tinklapis, net 2 dienas nieko nerase apie rusija
Gintaras64 2018-04-02 16:23
Na manau ne veltui Amerika atsisakė Shuttle. Jie tiesiog, kad ir yra vadinami daugiakartinio naudojimo, tačiau paleidimas jų vis tiek labai brangus. Nežinau kodėl rusai nori atkurti Buraną, bet nemanau, kad jiems pavyks.
enzim 2018-04-02 17:58
Kadangi amerikonai nuo ateinančių metų ketina registruoti kosminius kovinius aparatus ir naują kariuomenės rūšį, tai matyt ruskiai strimagalviais griebėsi gaivinti Spiralės projektą, ar kažką panašaus.
Strelok 2018-04-02 20:29
USA atsisakė shuttle, nes jis techniškai paseno, o biudžete naujam projektui pinigų neužteko. Buranas už Shuttle buvo pažangesnis, tačiau šiems laikams visiškai pasenęs. Nemanau, kad Rusijos biudžete yra likę pakankamai pinigų naujam panašiam projektui, nors tyrimams gal ir užteks.
HardAxe 2018-04-03 13:17
kažkoks nepaskaičiuotas ėjimas. Amerikiečiai vieni geriausių, kai reikia sukurti "net analog myre". Kaip kuriose srityse jie konkuruoja vis su kitom šalim, bet jų HiTech produkcija karo pramonei ir kosmosui dažniausiai eina žingsniu priekyje. Rusai labai gerai sugeba iš šūdo išspausti vašką ir pagaminti super paprastus ir patikimus produktus (kalašnikov, sojuz...). Net alanog myre apdovanojimus laimi ūkiški ir paprasti sprendimai. HiTech rusijoj genda, neveikia ir t.t. Kad ir kaip jie stengiasi vytis ir daryti super sprendimus jiem nesiseka. Bet kažkokie paprasti gaminiai pasirodo esantys tobulas sprendimas. Deja savo nelaimei paskutiniu metu jie labai susikoncentravę į HiTech, ne į tai kas jiem sekasi.