Tiesiog sunkiai suvokiama šiukšlių krūva, kuri Lietuvos teritoriją viršija 25 kartus: štai ką darome su savo gimtąja planeta (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-04-04 22:20
Geriausias sprendimo būdas - bakteriologinis. Išvedus/modifikavus bakterijas, o apie tai jau buvo rašyta, kurios minta plastiku ir jas paskleidus ant /šalia tokių vietų būtų pigiausia atliekas sunaikinti. Klausimas kaip co2, druska, UV ir t.t. veikia tokias bakterijas?
Fikcija 2018-04-05 00:05
Geriausias sprendimo budas nesikti aplink save ,nes po musu ir kitiems reiks gyventi.
HardAxe 2018-04-05 00:11
Galbūt galima sukonstruoti kažkokį saulės/vėjo energija varoma plūdūriuojantį robotą, kuris ramiai sau siurbtų plastiką vidury tos skylės ir presuotų/sulydytų į pvz mažo jūrinio konteinerio ar bent kelių kubų dydžio blokus? Po kažkiek metų atplauktų koks krovininis laivas, susirinktų paruoštą plastiką ir išsivežtų perdirbti. Dideli blokai galėtų gana ilgai pasiplaukioti, niekas jų nei prarytų nei juose įsipainiotų.
Grabas 2018-04-05 00:57
Visiškai pritariu. Tik problema ta, jog ne visiems tas suprantama. Kiti gyvena požiūriu "po manęs nors ir tvanas". Pradedant nuo tokių smulkmenų kaip nesugebėjimas susirinkti šuns ekskrementus bei plastiko neišmesti kartu su visom atliekom, baigiant senų tepalų išpylimu į kanalizaciją ar šiaip kur galulaukėj. Bet mane asmeniškai labiausiai guodžia mintis, jog žemė, kaip ir bet koks kitas materialus dalykas, kažkada baigsis. Visa tai, ką žmogus sukūrė (ir pats sugriovė/aus), vistiek išnyks. Viskas sprogs/sudegs etc. Tai kažkaip nuramina, nes atrodo, kad visi žmonės tikrai niekada nesugebės imti ir nekenkti. Ne tik žemei ar gyvūnams, bet visų pirma - vieni kitiems.
daynewss 2018-04-05 11:03
Nešikti po savom gal ir gerai, bet ką daryti kai tu nešiki, o šika kitas? Ką daryti, jei atplaukė cunamis ir nuplovė perdirbimo gamyklas ir tai kas jose saugoma/perdirbama? Dar vienas niuansas yra mikroplastikas. Kurie iš jūsų dantų nesivalo? O gal visų jūsų damos nenaudoja "scrub"'ų? Ar tik ekologiškus? Kosmetikos pramonėj mikroplastikas naudojamas tūkstančiais tonų ir mes patys jį nuleidžiame į kriauklę, kai kurie to net nežinodami. Dėl robotų, tai vandenyne juos audros ištaškytų į šipulius, kartu su saulės baterijom. Beje, mikroplastiko jie nesurinktų. O dėl laivų, tai kiek tie laivai yra patys taršūs? Gal net neverta, nes taršos bus daugiau, nei naudos.
punktyras 2018-04-05 14:03
blownas 2019-09-04 09:41
kas ieskote zaliuziu ar roletu montavimo paslaugu, norejau parekomenduoti https://www.lauresta.lt . Puikiai atliko darbaĄ
Austeja 2020-01-16 21:41
Didele problema kad zmones ne nesivargina rusiuot