Pabundate su juodais ratilais po akimis ir nežinote, kas juos sukėlė? 7 galimos šio reiškinio priežastys, apie kurias nepagalvojote  ()

Daugybė žmonių išleidžia nemažai lėšų kovodami su tamsiais ratilais po akimis. Jeigu toninis veido kremas nebepaslepia šių mėlynių, tai reiškia, kad reikia šį tą keisti gyvenime. Pirmiausia reikia nustatyti ratilų po akimis atsiradimo priežastį – ji gali būti ir netikėta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Miegojimas ant šono ar veidu į pagalvę

Daugelis ratilus po akimis sieja su miego kokybe, ir tai netoli nuo tiesos. Bet yra vienas niuansas: svarbu ne tik tai, kiek miegate, bet ir tai, kaip miegate. Pavyzdžiui, miegas ant šono ar veidu į pagalvę gali išprovokuoti skysčių sutekėjimą į smilkinių sritį.

Labai tikėtina, kad tai pasireikš tinimais ir mėlynėmis po akimis. Todėl visų pirma įpraskite miegoti ant nugaros. Jeigu esate linkę į veido pabrinkimą – ir ant dviejų pagalvių, kad galva visada būtų šiek tiek aukščiau už kūną. Beje, tai nebloga raukšlių profilaktika.

2. Druska ir kava

Blogos naujienos: kava antrąją dienos pusę ir traškučiai su alumi vakarais su draugais gali turėti nemalonių pasekmių rytais. Juk produktai su aukštu kofeino ir druskos lygiu verčia organizmą kaupti vandenį. Kaupiant jį, pavyzdžiui, paakių zonoje. Pasekmė – pabrinkimai, ratilai ir kitokie „maišeliai“. Jeigu negalite visiškai atsisakyti šių įpročių, bent jau nepiktnaudžiaukite jais prieš miegą.

3. Saulė

Daugelis pastebi, kad vasarą atrodo kur kas geriau, nei kitu metų laiku. Taip, atostogos ir saulėta nuotaika daro stebuklus. Bet, pasirodo, ryški saulė gali būti ir ratilų po akimis priežastimi, provokuodama hiperpigmentaciją tokioje jautrioje veido zonoje. Todėl nepamirškite kremu nuo saulės patepti ir paakių, o taip pat gerų akinių nuo saulės.

4. Įprotis trinti akis

Nenuostabu, kad būtent alergijų sezonu ratilai po akimis tampa ryškesni. Nors, koncentruodamiesi į kitus simptomus, šito jūs tikriausiai nepastebėsite. Nuolatinis mechaninis poveikis švelniai paakių odai priverčia laikinai išsiplėsti kraujagysles. Išsiplėtusios kraujagyslės persišviečia per ploną odą, vizualiai darydami ją dar mėlynesnę. Todėl norui tučtuojau pasikasyti akis ar patrinti vokus reikia priešintis iki paskutiniųjų.

5. Kosmetika

Žinoma, ne visa. Bet kai kurios priemonės gali kelti alergiją. Jeigu pastebėjote, kad nusipirkę naują tušą pradėjote dažniau trinti akis ar po maskuoklio sluoksniu randate sausumo, odos paraudimų, nerizikuokite ir liaukitės vartoję dirginančius produktus. Kaip tai susiję su ratilais? Žiūrėkite ankstesnį punktą.

6. Pernelyg daug laiko prie kompiuterio

Taip, mama buvo teisi: sėdėti prie kompiuterio, televizoriaus ar įbedus nosį į išmanųjį telefoną kenkia jūsų akims. Nuolat įtempti regos nervai išplečia kraujagysles. O tai daro mėlynes po akimis kur kas labiau pastebimas. Tad darykite akims bent minutės pertraukas kas valandą – tai pats naudingiausias įprotis, kurį verta pradėti dabar pat.

7. Genetika

Deja, kartais tamsių ratilų paakiuose priežastis būna genetinė. Pavyzdžiui, arti odos esančios kraujagyslės, kurios per ją visada persišviečia. Susidoroti su šia problema kartą ir visiems laikams, ko gero, nepavyks. Tačiau kosmetologo konsultacija gali padėti sumažinti šią bėdą iki minimumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()