4 triukai, padedantys greičiau užmigti - specialistai pataria apgauti savo kūną  ()

Vakarais nesiseka užmigti? O galbūt atrodo, kad labai norite miegoti, bet jūsų mintys nenustoja suktis apie vieną dalyką? Išbandykite šiuos triukus, kurie galbūt padės jums greitai užmigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų portalas mirror.co.uk. rašo, kad naktimis galime apgauti patys save, pasinaudoję šiais greitais patarimais.

IŠLIKITE KUO ILGIAU ATSIMERKĘ

Mesdami sau iššūkį kuo ilgiau išlikti žvaliems ir atsimerkusiems, galite apgauti savo mintis. Pasak psichoterapeutės Julie Hirst, tai yra vadinama miego paradoksu. „Likite kuo ilgiau atsimerkę ir kartokite sau, kad jūs neužmigsite. Tokiu būdu jūsų smegenys kuo greičiau atsipalaiduos, o akių raumenys greitai pavargs, todėl jūs greitai užmigsite“, - paaiškina ji.

PERŽVELKITE SAVO DIENOS ĮVYKIUS

Peržvelgus praėjusios dienos įvykius su pačiomis mažiausiomis detalėmis, nuraminsite savo smegenis ir išlaisvinsite jas nuo rūpesčių. Knygos „Gero miego gidas“ autorius Sammy Margo tikina, kad patikima greito miego schema yra atkurti visus įmanomus pokalbius, ženklus ir garsus.

„Tai padeda pasiekti emocinę būseną, kurioje jūs greitai užmigsite“, - sako S. Margo.

PASUKIOKITE SAVO AKIS

Autorius S. Margo taip pat atskleidžia dar vieną triuką, kuris padės greičiau užmigti. Viskas ko reikia, tai užsimerkti ir pasukioti savo akis į skirtingas puses. „Tokį veiksmą kiekvienas iš mūsų natūraliai atlieka miegodamas. Tai gali padėti apgauti save ir padidinti miego hormonus“, - atskleidžia jis.

KŪNO TAŠKAI

Mūsų kūne yra taškų, kuriuos švelniai paspaudus, galima greičiau užmigti. Edinburgo Miego centro direktorius daktaras Krisas Idzikowskis teigia, kad geriausia yra savo rankos nykščiu suspausti taške tarp antakių ir nosies. Nykštį reiktų švelniai įspaustą palaikyti apie 20 sekundžių ir švelniai paleisti. Ši pratimą, pasak jo, reiktų pakartoti du kartus.

Kitas spaudimo pratimas – atsisėsti ant lovos krašto ir uždėti dešinę pėdą per kairį kelią. „Suraskite nedidelį tarpą tarp jūsų didžiojo pėdos piršto ir antrojo piršto. Paspauskite kelias sekundes“, - pataria jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()