Istorinis sprendimas tiek Kalifornijos valstijai, tiek ir JAV: kiekviename name - elektros jėgainė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-05-24 13:45
Lazda su dviem galais. Kaip ir gerai, bet faktas, jog už to kyšo didelio verslo ausys. Jei atidarytų sienas pigiems kinietiškiems kolektoriams, tai gal ir patikėčiau, bet kai uždėti milžiniški muitai, kad "apsaugoti" vietos gamintojus, tai su tokiu įstatymu jie bus kuo puikiausiai "apsaugoti".
amas 2018-05-24 14:45
O kas naktį?
HardAxe 2018-05-24 14:49
o naktį jie nenaudoja tiek daug kondicionierių. Įdomu kada tokią pačią naujieną išgirsim Aliskoj
AAA000 2018-05-25 02:16
siaip sitas reikalavimas daug geriau uz visokias energetines klases, kur isvis yra gryna korupcija kaip padare pas mus. as tik kitaip ji taikyciau. jokiu SB montuot nebutina - butina tik projektuot namus - su pritaikyta galimybe esant vartotojo norui - susimontuot SB. ir ivesciau namo pritaikymo standarta - kiek jis minimaliai gali but pritaikomas. draust statyt arba apkraut mokescias reiketu sakykim visus naujus namus - pritaikomus maziau 50% SB montavimui. ir viskas. lygiai ta pati galima daryt ir su energetiniu naudingumu. vertint reikia ne pati namo efektyvuma - o ant kiek pigu ji renovuot iki siekiamos klases. jei pigu - remiam tokius projektus. o jei perdarinet i aukstesni energetini efektyvuma brangu - draudziam, griaunam, apmokestinam ir perstatom. o dabar debilai uzdraude faktiskai isvis gal puse racionaliausiu statybu ir DARO TIESIOGINE EKONOMINE ZALA Lietuvai o propaganda pucia - kad cia geroves sali kuria... matom kaip tepa slides is tokiu geroves kureju valdymo priespaudos i salis kur normalesne valdzia...
bahuriux 2018-05-25 10:53
Tai kad saulės paneles gali kabint ant betkokio pastato stogo, netgi ant sienų. Jei kampas netinkamas stogo tada dedasi su rėmu ir tiek. O dėl draudimų ir įsąkymų tai nesąmonė, reikia sudaryti žmogui sąlygas, kad jis pats norėtu įsirengti tokias sistemas. pvz. sumažinti kainų skirtumą tarp supirkimo ir susigražinimo iš tiklo el. energijos, kaip kažkas minėjo sumažinti/panaikinti importo mokesčius, netgi PVM "žaliosios energetikos" prekėms ir tt. Namus leisti statyti betkokios šilumos izoliazcijos klasės, bet uždėti taršos mokestį už kūrenimą malkomis, anglimis ir ypač šiukšlėmis, nes baisu buvo šia žiemą kas darėsi nosavų namų kvartaluose smarvė nepakenčiama, ypač tuose rajonuose kur 300-500m2 nešiltinti seni plytiniai namai ant 6 aru žemės stovi. Gerai kad gyvenu naujam kvartale, tai tokių pečkurių tik vienas netoli manęs yra, kiti su ŠS, dujom, arba su granuliniais, granuliniai palyginus nesmirda.
evaldosia 2018-05-25 17:53
neužtenka matyt elektros piko metu kalifornijoje.vieta ten karšta o amerikiečiai mėgsta konfortą,turi prisistątę kondicionierių kurie ryja daug elektros.logiškas sprendimas.saulė šviečia,namas šyla,reik vėsinti,net dirba ir saulės elektrinė,kuri tiekia elektra kondicionieriui. laimi elektros tiekimo kompanija,kuriai mažiau vargo subalansuoti tinklą.ten ausys ir kyšo.kalifornijoje nekilnojamas turtas ypač brangu,tai tie pora tukstantėlių nieko nereiškia.
immortallt 2018-05-26 00:30
O kodėl tų muitų reikia? Kiek Kinijos vyriausybė sukiša subsidijų? Bet tau nesvarbu visi faktai. Kalifornijoje būtent, kad elektros energijos poreikis su saulės piku labai stipriai koreliuoja. Plius, Kalifornijoje labai sparčiai auga elektromobilių skaičius. Ir galų gale, Kalifornija turi galingą hidroelektrinę, kuriai dabar ypač trūksta vandens. Bet aišku, atėjo Karabaso mylėtojas ir iškart apie draudimus ir baudas. Kam kurti palankias sąlygas, gi kukurūzai Plungėje irgi gali augti, na bent taip manė sovietai.