Tarptautiniai EBPO ekspertai siūlo Lietuvai apsiraminti dėl alkoholio draudimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kubietis 2018-06-01 10:13
Visų pirma reiktų išsiaiškinti, ką bendro turi EBPO su veryga. Ir kas dalyvavo tam alkoholikų surašyme, ar ne tas pats veryga. Klausimas kiek tie skaičiai atitinka realybę? Žmonių durninti nereikia. Lietuvis nusiperka butelį ten kažkokio birzgalo, anglas pakuotę Jack Daniels, Lietuvoje per renginius praktiškai negalima vartoti alkoholio, Vokietijoje rengiamas Oktoberfest ir šiaip alus liejasi upėmis. Alkoholis nėra gerai, netgi labai blogai. Bet biudžeto skyles kamšyti ir taip mažas pajamas gaunančiųjų sąskaita - idiotizmas. Nes ši problema Lietuvoje aktuali būtent šiam sluoksniui žmonių. Jau geriau koduotų ar dar kokį velnias su jais darytų.
audriusn 2018-06-01 10:42
o ko noret is alchavo v zaviazke.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-06-01 15:17
Aš tai galvoju, kad alkoholio vartojimo rodiklį labai pakelia bomžai. Tie už kokia 10 piliečių dar atsigeria Jeigu prekyba būtų pilnai skaitmeninė, pvz. nebūtų grynųjų pinigų, tai bent jau pagal kortelės duomenis būtų galima atlikti kažkokį tyrimą, kad ir kokios amžiaus grupės daugiausiai perka to alkoholio, kokių specialybių darbuotojai jo vartoja daugiausiai ir t.t... O šiai dienai tokia info turbūt tik "nuolaidų kortelėse" slepiasi, o tas nuolaidų korteles ne visi ir turi. Aišku net ir iš to būtų galima surinkti pakankamai naudingos informacijos, padaryti kažkokias išvadas, o tada jau analizuoti kodėl yra taip kaip yra. Bet kol tai tik "pavienis skaičius", tai nelabai suprantu aš jo naudos apart palyginimo su kitomis tautomis.
Skeptikas 2018-06-01 17:12
Pats pripažįsti, kad Lietuvoje alkoholio problema yra, tačiau pyksti ant Verygos, kad su ja kovoja. Manau toks didelis pasipriešinimas yra įrodymas kaip šie draudimai reikalingi, net jei jie mane varžo ir paplonina piniginę. Idealiu atveju jei kiekvienas būtų sąmoningas - tai nereikėtų jokių draudimų. Galėtume laisvai be draudimų pardavinėti alkoholį, žolę, koksą, etc. + PVM. Deja, realiame pasauly yra viskas kitaip ir Šiaurės šalys be Verygos turi gausybę draudimų ir niekas ten nerauda, kad jie nepagrįsti.
Skeptikas 2018-06-01 18:01
Pagal tokią statistiką Vokietija su Oktoberfest turėtų būti pirmoje vietoje, o ne Lietuva
Hmz 2018-06-01 20:52
Aš tai siūlau kovai su demografine krize patį kasdien murkdyti prūde. Tavo pasipriešinimas kaip sykis ir bus įrodymas, kad tokia priemonė yra reikalinga.
Skeptikas 2018-06-01 21:55
Pagal tokią logiką alkoholikus reikia gelbėti pilstuko baloje, nes dėl abstinencijos jiems balti arkliai vaidenasi
zet 2018-06-01 23:03
realiai vyksta balansas tarp: "alus", "zole" "degtine", "kitas stiprus narkotikas" Ir taip pat balansas tarp: "legalus alokoholis", "nelegalus alkoholis". O tos ataiskaitos bendro "svaigimosi" kiekkio viisiskai nieko nerodo
zet 2018-06-01 23:10
git buvo straipsnis, kad pritaikius siek tiek kitokius koficientus ten gaunasi visiskai kita statistika. Ir viename is staitistikos vadoveliu pirmas sakinys yra, kad statistika yra didziausias melas. Ten turima omey, kad siek tiek nusizengus imties ar kitoms statistikos sudarymo taisyklemis, galima gauti vos ne priesingus skaicius ir juos pateikti apie tai nenusimanantiems zmonems.
immortallt 2018-06-02 00:37
Bet kas debilai žmonės, kurie aiškina, kad normaliam darbo žmogui uždraudus nusipirkti po darbo alaus (na pačiam dažnai tenka darbą baigti po 20:00 ir pradedu gerokai prieš 10:00) spendžiama alkoholizmo problema, kurie perka dieną, kai pardavinėja, perka pilstuką ir samanę, kurių prekybos neriboja, ir net išsikviesti telefonu galima, kad tau atvežtų, ko tik nori. Taip pat kitiems atrodo, kad uždraudimas alkoholį pardavinėti iki 21-erių irgi padės išspręsti 14-mečių su kepenų ciroze nuo alkoholio problemą. Bet kaip neveikė iki tol, taip neveikia ir dabar. Realiai alkoholio vartojimas mažėja tik tiek, kiek kultūra keičiasi miestuose, na dar parduodama mažiau, dėl didelio kainų skirtumo nuo Latvijos ir Lenkijos dėl akcizo. Viskas. Zet, matau neskiri statistikos nuo modeliavimo. O po to dar vieną frazę panaudojai, kurios nesupranti. Atrodai kaip klounas. Nekalbėk apie tai, apie ką neturi žalio supratimo. Statistika - kiek alkoholio buvo parduota. Statistika - kiek eksportavo. Statistika - kiek importavo. Kitkas yra modeliuojami duomenys, bet ne statistika. Taip, tu vienas iš tų nenusimanančių irgi.
apvalus 2018-06-02 01:10
O cia jau is kurios puses paziuresi. Esamiems alkoholikams, zinoma, kad nepades. Bet kad kazkiek sumazins busimu alkoholiku kieki - galbut ir taip. Gana tiesus kelias i alkoholizma - daug dirbama, velai griztama is darbo, reikia atpalaiduoti smegenis, o paprasciausias budas - alkoholis. Jei tai tesiasi savaite, dvi, menesi ar kelis, tai zinoma, nieko tokio. Bet jei tai tesiasi metais, visiskai tiketina, kad zmogus taps alkoholiku.
immortallt 2018-06-02 02:31
Jo, tai dabar savaitgaliais perki dėžę degtinės, ir vakarais kaskart turi neribotą kiekį alkoholio. Kad jau yra - geri daugiau. Tas pats galioja važiuojant į Latviją/Estiją.
apvalus 2018-06-02 02:45
Tame ir esme, kad ne alkoholikas nevaziuos alkoholio pirkt kazkur kitur. Jis nepirks ir dezes degtines. Jis tiesiog nusispjaus ir tiek.
vazzy 2018-06-02 09:13
Nežinau kaip jūsų draugų kompanijoje, bet jeigu mes sutariam eksprontu susitikt pažiūrėt krepšinio rungtynes ar žaidimo vakarą pasidaryt ir jau būna po 8, mes tiesiog būnam be alkoholio, kas be draudimų tikrai nebūtų, vistiek būtų vienas kitas alaus. Nei vienas iš mūsų nevažiuojam pirkt nei į lenkiją nei į latviją, tad perkam kada norim, o jeigu negalim po 8 tai tiesiog mažiau perkam. Daugyyybe kartų jau nespejom nusipirkti ir tikrai nesukom galvos dėl to ir nedarėm plano kaip užsipirkti į ateitį, tačiau, kad tai veikia tai faktas. Jeigu darom kažkokią iškylą tada planuojam, viskas logišką. išvada: mažėja spontaniškų apsipirkimų ir tai visais atvejais yra gerai, nėra sveiko alkoholio kiekio ir kiekvienas neišgertas gramas yra nauda žmogui, o ir šiaip taip galima ir atprast vakarus su draugais leisti be alaus, kai pamatai, kad įmanoma.
Xdmin 2018-06-02 09:34
Zinai kaip atskirti alkoholika? Alkoholiko namuose nera alkoholio, jis visas isgertas.
Evil Goku 2018-06-02 09:39
Jei savaitgaliais reikia dėžės degtinės, o darbo dienos neina įsivaizduoti be kelių skardinių alaus, tai reikėtų susimastyti ar neturi priklausomybių. O į prasigėrusių alkoholikų šie draudimai tikrai neišgelbės, bet turėtų pristabdyti naujų atsiradimą. Kadangi gėrimas nebelieka lozungų: mus vienija alus ir pergalės.
Hmz 2018-06-02 11:21
Pagal tokią logiką reikėjo suprasti, kad tavo argumentas "jei yra pasipriešinimas, reiškia viską darome gerai" yra idiotiškas. Bet kadangi apsimetei durneliu, tai ir nesupratai.
immortallt 2018-06-02 13:05
O jei beveik visad grįžti po 20:00 tai tikrai nenusipirksi, kai turi galimybę? Užsipirkimas ne alkoholikams. Užsipirkimas tiems, kurie retkarčiais išgeria. Ir būtent norėjau pabrėžti, kad užsiperkant suvartoji daugiau. Ir čia kalba ne tik apie alkoholį, o beveik bet ką, ar tai ledai, ar tai vaisiai, ar tai saldumynai. Ir nė vienas alkoholikas neišsiblaivė per prievartą. Alkoholikas visad ras kuo svaigintis, net jei pinigų neturi.
zet 2018-06-02 16:51
6 metai matematikos bei stastistikos mokslu bei atilikti modeliavimo darbai bei pavarde figuruoja tarp moksliniu darbu manau geriau atskiriu uz beveik visus jus cia. Nesu as joks mokslininkas, nors teko kartu dirbti su jais, bet supratimai tikrai turiu Ir kas keista, kad as pilnai sutinku su tamstos pirma fraze, kad tas reguliavimas juokingas yra, kad ne visi zmones gyvena tuo paciu dienos ritmu, vieni eina 6 ryto darba, kita 10 ryto ir per valandu reguliavima bando kazka sureguoliuoti. Man tas reguliavimas dave kita nauda, kad vakare aplink parduotuves dingo valkataujantys ir smirdantys bombziakai kaulijantys centru ar bandandys kokia bobute apiplesti. Bet cia gal policijso ar kita beda, kad nesugebedavo tokiu susempti. Ir tikrai juokinga, kai per atostogas nueini i parduotuve, ir ups, sekmadienis... gal kam sekmadienis, bet man atostogos. Arba kartais darbe uzisidirbi 12 ar 16 valandu, tai uzeini i parduotuve ir ups.... pasirodo tu nepatenki i normaliu nedirbanciu arba tik 8 valandas dirbanciu zmoniu kategorija ir nenusipelnei alaus... Na ka, reikia namo rusy isirengti atskira saldyvu alaus, kad visada butu po ranka. O kai visada po ranka bus, tai tikrai maziau bus suvartota. Ir kurios tu frazes nesupratai? Tai gal ne frazeje esme, o paciame, kad nesugebi jos suprasti? Gal paklausk, pabandysiu paaiskinti. Idomi situacija. Tu kazko nesupratai ir automatiskai kitus pradejai klaunais vadinti. Gal visigi klaunai ne kiti? A?
zet 2018-06-02 16:54
Idodmus ismastymas. Man cia labiau panasu i darbstus/nedarbstus skirstyma. Alkoholikai irgi gali buti darbstus. O jei jis jau vaziuoja maisto i Lenkija pirkti? Kodel jam neprigriebti dar dezes pigesnes degtines?