Ištyrė daugiau nei 81 000 vegetarų ir mėsavalgių, o rezultatai vienus nuliūdins, kitus nudžiugins: šie produktai - tikras peilis jūsų širdžiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2018-06-07 11:30
Reikejo dar tyriamuju svori itraukti, ir manau tada pasimatytu kad mire ne nuo mesos o nutukimo. Nes kaip zinia visi zoliaedziai liesi. O virssvoris didina ligu sirdies logu rizika..
Ar_as? 2018-06-07 11:43
Čia tos nuolatinės statistikos, kurios vertina tik vieną aspektą pamiršdamos eilę kitų. Veganai/vegetarai dažnai tokiais apsisprendžia būti dėl siekio sveikiau gyventi. T.y. jie juda statistiškai daugiau už statistinį egzempliorių, nevartoja arba mažai vartoja kenksmingų medžiagų (kava, cigartės, alkoholis), neretai renkasi sveikesnę gyvenimo aplinką, jei tik gali. Normalu, kad imant grupę asmenų linkusių sveikiau gyventi rezultatai gaunami geresni, tačiau sieti to su viena priežastimi, t.y. mėsos atsisakymu yra siauraprotiška. Dažnai tenka sutikjti vegetarų/misionierių: "Tapk vegetaru, kaip aš, akyse prašviesės. Aš, va, rūkiau, gėriau, MCD ėdžiau, naktim tūsinau, STD per metus du kart gydžiaus, salotas tik meniu užrašytas regėjau. Dabar tapau vegetaru, tai savijauta oi kaip pagerėjo." Tai yra klasikinis priežasties ir pasėkmės nesuvokimo pavyzdys, kaip ir visos šitos statistikos.
Staska 2018-06-07 12:01
Nemanau, kad raudonos mėsos reikia visiškai atsisakyti. Jei porą kartų per savaitę sveikatos problemų neturintis žmogus suvalgysi steiko, tai tikrai nieko blogiau sveikatai nebus (gal tik geriau).
UTF16 2018-06-07 12:34
PupuDede 2018-06-07 13:57
Esu mėsa ėdis. Ir mane juokina tyrimų ignoravimas, galėtu daryti bet kokius, išvados būti belekokios bet vistiek visi sakys kad mėsa sveika. Aš manau kad taip nėra bet prie jos mes esame pripratę ir ji mums skani. Bet jeigu jos valgymą sumažintumėm tai tik į nauda visiems ir gamtai ir žmogaus sveikatai.
Kirtiklis 2018-06-08 10:49
Sviestas sviestuotas? Kita antraštė - alpinistai geriau pasirengę žmonės ilgiems žygiams nei paprasti žmonės - ne alpinistai. Kariškiai labiau pasiruošę nei kiti žmonės tam tikrose situacijose. Galima tęsti ir tęsti tokia retorika.