Du buvę „Tesla“ vadovai drebina Europą ir nori sukurti rimtą konkurenciją Elonui Muskui: prie didžiausio „gigafabriko“ Europoje jau jungiasi ir „Siemens“  (3)

„Northvolt“ ir toliau sugeba prisikviesti įspūdingus partnerius, kurie jiems padės Europoje pastatyti milžinišką baterijų „gigafabriką“. Naujausias partneris yra Vokietijos inžinerijos įmonė „Siemens“, kuri nusprendė prie projekto prisidėti ne tik pinigais, bet ir turimomis technologijų žiniomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Northvolt“ įmonę įkūrė du buvo „Tesla“ vadovai, kurie nusprendė patys pastatyti savo „gigafabriką“ ir tam pasirinko Europą.

Kiek anksčiau jau buvo pranešta, kad „Northvolt“ užsitikrino Europos Sąjungos investicijų banko (52,5 mln. eurų aut. past.) ir InnovFin (EU Finance for Innovators Energy Demonstration Projects) paramą (57,29 mln. eurų aut. past.). Taip pat „Northvolt“ kompanija užmezgė partnerystės ryšius su tokiomis žinomomis kompanijomis kaip „ABB“, „Scania“ ir „Vestas“.

Dabar „Siemens“, svarbus „ABB“ konkurentas, taip pat nusprendė prisidėti prie šio projekto ir paskelbė, kad investuos 10 mln. eurų. Be to, „Siemens“ „Northvolt“ pasiūlys „Digital Enterprise“ paketą, kuris leis skaitmenizuoti visą produkcijos grandinę – nuo baterijų elementų dizaino iki gamybos ir paslaugų.

Jan‘as Mrosik‘as, „Siemens Digital Factory Division“ generalinis direktorius taip pakomentavo šią naujieną:

„Mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie Northvolt planų pastatyti ateities baterijų gamyklą. Su mūsų Digital Enterprise paketo technologijomis, mes prisidedame prie konkurencingos baterijų gamybos Europoje ir visapusiškai išnaudosime programinės įrangos ir automatizacijos teikiamą naudą: didesnį lankstumą, našumą ir kokybę su trumpesniu perėjimu į rinką.“

Galiausiai „Siemens“ teigia, kad ketina įsigyti „Northvolt“ gamykloje pagamintų baterijų. Tad akivaizdu, jog Vokietijos kompanija į šį projektą įsitraukia 100 %.

Kiek anksčiau rašėme apie tai, kad „Northvolt“ jau pradėjo „gigafabriko“ statybas Švedijoje. Tai bus didžiausias „gigafabrikas“ Europoje, kurio metiniai pajėgumai numatoma pasieks 125 MWh.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (3)