Kiek seksualinių partnerių per gyvenimą turėti yra per daug, o kiek - visai normalu? Vienas tyrimas atskleidė skirtingą žmonių požiūrį  ()

Koks tai skaičius? Kiek sekso partnerių esate turėję? Dažną toks atviras klausimas išmuša iš vėžių. Sakyti tiesą ar meluoti? Galiausiai kiek moterys ir vyrai vidutiniškai per savo gyvenimą pakeičia sekso partnerių? Ir ar yra tas vienintelis „teisingas“ skaičius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandydami išsiaiškinti, kaip seksualinis elgesys vertinamas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje, svetainės „Superdrug Online“ įkūrėjai apklausė 2 tūkstančius žmonių iš dešimties skirtingų šalių. Tyrime dalyvavusių žmonių buvo klausiama, koks sekso partnerių skaičius jiems atrodo per didelis, koks pernelyg konservatyvus ir koks idealus.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad bene labiausiai į seksualinius nuotykius yra linkę Prancūzijos gyventojai. Jiems vidutinis idealus partnerių skaičius per gyvenimą – 10, o pasileidusiu jie laiko tą, kuris yra turėjęs 16 sekso partnerių (tokį pat skaičių nurodo ir portugalai bei belgai). Tiesa, prancūzai neskuba teisti ir dėl per didelio konservatyvumo, nors jiems du partneriai atrodo per mažai.

O ką mano austrai? Septyni sekso partneriai per gyvenimą jiems atrodo per mažai. Tačiau aštuoni, apklaustų austrų nuomone, jau idealus sekso partnerių skaičius. Ispanai pareiškė, kad tik vienas sekso partneris pernelyg konservatyvu, o 15 – jau per daug. Idealu – devyni partneriai. Amerikiečių nuomone, penkiolika sekso partnerių per gyvenimą jau per daug, o septyni – idealu.

Beje, labiausiai pasileidusi JAV valstija pasirodė esanti Luiziana, o konservatyviausia – Jutos.

Europoje vieni konservatyviausių – olandai. Jų nuomone, vienuolika sekso partnerių per gyvenimą yra per daug. Jie nurodė ir mažiausią idealų skaičių – šešis. Per apklausą paaiškėjo, kad moterys vidutiniškai per savo gyvenimą yra turėjusios 6,4 sekso partnerio, vyrai – 7. Paradoksalu, bet pagal šią apklausą mažiausiai sekso partnerių yra turėję karštieji italai, o daugiausia – vienos konservatyviausių šalių – Didžiosios Britanijos gyventojai.

Vyrų ir moterų įsivaizduojamas idealus partnerių skaičius labai mažai skiriasi. Vyrų nurodytas vidutinis idealus partnerių skaičius – 7,6, moterų – 7,5. Jei vyras turėjo daugiau nei 15 partnerių, dauguma moterų mano, kad jis per daug pasileidęs.

Vyrų nuomone, 14 partnerių moteriai – tikrai per daug. To paties tyrimo metu paaiškėjo, kas dažniau meluoja apie savo sekso partnerius. Pasirodo, beveik 17,5 procento vyrų perlenkia lazdą girdamiesi savo meilės reikalais. Moterys mažiau linkusios perdėti pasakodamos apie savo aistringą patirtį. Tai daro tik 8,2 procento moterų. Jos dažniau nei vyrai pasako mažesnį partnerių skaičių.

Apie savo turėtų sekso partnerių skaičių nemelavo tik šiek tiek daugiau nei pusė apklaustų vyrų. Moterys šiek tiek nuoširdesnės – apie savo sekso partnerius nėra melavusios šiek tiek daugiau nei 60 procentų. Poroms atvirai pasikalbėti apie turėtus sekso partnerius siūloma prieš meilės aktą, kad išvengtų lytiškai plintančių infekcijų.

Pasimylėjo su tūkstančiais moterų

Kubos diktatoriaus Fidelio Castro (1926–2016) sekso partnerių skaičius buvo išties įspūdingas – net 35 tūkstančiai. Kalbama, kad daugybę metų Kubos diktatorius du kartus per dieną – po pietų ir vakarienės – mylėdavosi su dviem vis kitomis moterimis.

Legendinis krepšininkas, NBA rekordininkas Wiltas Chamberlainas (1936–1999) irgi garsėjo ne tik surinkęs 100 taškų per vienas rungtynes, bet ir dideliu meilužių skaičiumi. Manoma, kad jų buvo apie 20 tūkstančių.

Amerikiečių aktorius ir režisierius Warrenas Beatty (81 m.), kaip teigiama prieš keletą metų pasirodžiusioje knygoje „Star: How Warren Beatty Seduced America“, permiegojo su 12 tūkst. 775 moterimis, neskaičiuojant „greitukų“ dienomis, mašinose, pasiglamonėjimų, bučinių.

Holivudo aktoriaus Charlie Sheeno (52 m.) sekso partnerių sąraše – 5 tūkstančiai moterų. Tarp jų – buvusi žmona, aktorė ir buvęs modelis Denise Richards (47 m.), garsi aktorė Winona Ryder (46 m.) ir nemažas būrys prostitučių. Lovelaso vardą pelnęs Ch.Sheenas kartą yra pasakęs: „Aš nemokėjau prostitutėms už seksą, mokėjau, kad jos išeitų.“

Skelbiama, kad muzikantas Gene’as Simmonsas (68 m.), roko senukų „Kiss“ boso gitaristas ir vokalistas, yra turėjęs seksualinių santykių su 4 tūkst. 600 moterų. Paklaustas apie moterų, su kuriomis permiegojo, skaičių, G.Simmonsas atsakė: „Daugelis jų negalėjo pamiegoti.“

Britų muzikos legendos Micko Jaggerio (74 m.) meilužių sąraše – apie 4 tūkstančius moterų. Kalbama, kad M.Jaggerio kerams neatsispyrė ir aktorės Angelina Jolie (43 m.), Uma Thurman (48 m.) ir net dainininkas Davidas Bowie (1947–2016).

Provokuojamu elgesiu garsėjantis britų komikas Russellas Brandas (43 m.) esą yra permiegojęs maždaug su tūkstančiu moterų. Nuo sekso priklausomybės gydęsis aktorius – buvęs atlikėjos Katy Perry (33 m.) sutuoktinis. Jo meilužių sąraše – Kate Moss (44 m.), Geri Halliwell (45 m.), Courtney Love (54 m.).

Pernai rugsėjį amžinybėn iškeliavęs erotinio žurnalo „Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris (1926–2017) šiame sąraše nebūtų pačiame viršuje. „Playboy“ karaliaus meilužių buvo iki 2 tūkstančių. Tiesa, jis yra teigęs, kad būdamas vedęs visuomet likdavo ištikimas.

Amžinasis viengungis amerikiečių aktorius Jackas Nicholsonas (81 m.) niekada neslėpė, kad yra pamišęs dėl sekso. Jo užkariautų moterų sąrašas irgi netrumpas – apie 2 tūkstančius. J.Nicholsonas yra prisipažinęs, kad miegojo su įvairiausio „legalaus“ amžiaus moterimis ir jų motinomis.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(21)
(-5)

Komentarai ()