Į kosmosą išsiųsti pirmąją Japonijoje privačiai sukurtą raketą nepavyko: sprogo vos pakilusi (Video)  ()

Vieno japonų verslininko ir anksčiau teisto sukčiaus sukurta raketa sprogo vos pakilusi. Taip žlugo jo mėginimas į kosmosą išsiųsti pirmąją Japonijoje privačiai sukurtą raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijoje populiarios interneto bendrovės „Livedoor“ įkūrėjo Takafumi Horie įsteigta bendrovė „Interstellar Technologies“ apie 5.30 val. vietos laiku (23.30 val. Lietuvos laiku penktadienį) iš bandymų poligono Taiki, pietinėje Hokaido salos dalyje, paleido nepilotuojamą raketą MOMO-2.

Tačiau televizijos transliacijos žiūrovai pamatė, kaip vos paleista raketa nuskrido tik apie 10 metrų ir krito atgal žemėn bei dingo liepsnose. Per incidentą niekas nenukentėjo. Buvo planuota, kad raketa pakils į daugiau nei šimto kilometrų aukštį ir nugabens stebėjimo įrangą.

Beje, pernai liepą „Interstellar Technologies“ taip pat patyrė nesėkmę, kai inžinieriai neteko ryšio su raketa praėjus minutei po jos paleidimo. Tačiau bendrovė teigia išnagrinėjusi padarytas klaidas ir tęsianti savo raketų kūrimo programą.

Spalvingasis „Ferrari“ automobiliu važinėjantis T. Horie padėjo Japonijai praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ir šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pradžioje pereiti prie informacija paremtos ekonomikos, tačiau vėliau beveik dvejus metus praleido kalėjime dėl buhalterinio sukčiavimo. Bendrovę „Interstellar Technologies“ jis įkūrė 2013 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()