Kokius eksperimentus atlikdavo nacių gydytojai su žmonėmis: skamba šiurpiai, bet praktinė nauda buvo didžiulė (Video)  (4)

1939 metais nacistinė Vokietija įsiveržė į Lenkiją. Dėl karinių veiksmų netrukus atsirado ir daugybė kalinių. Tuomet ir prasidėjo visą pasaulį pašiurpinę nacių eksperimentai su žmonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentų tikslas buvo ne tik sukurti tobulą rasę, bet ir ištirti žmogaus kūno ir organizmo ribas. Šių nežmogiškų eksperimentų metu gauta informacija leido padaryti didžiulę pažangą medicinos srityje – kai kuri žinios tebetaikomos ir šiandien.

Garsiausi nacių gydytojai stojo prieš Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolą. 20 gydytojų buvo nuteista už nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus. Teismo metu buvo paviešinti įrodymai apie sadistiškus gydytojų eksperimentus Dachau, Aušvico, Buchenvaldo, Sachsenhauseno koncentracijos stovyklose.

Hitlerio gydytojas Karlas Brandtas turėjo didžiulę galią – jis duodavo įsakymus šalies medicininėms įstaigoms ir netgi kariuomei sveikatos klausimais. Jis dalyvavo eutanazijos programoje, kurios metu buvo nuolat vykdomos sisteminės pagyvenusių, nepagydomai sergančių, apsigimusių asmenų egzekucijos. Per ledinio vandens eksperimentus, kaliniai ištisas valandas buvo laikomi ledinio vandens bačkose. Daug kalinių per tokį eksperimentą mirtinai sušaldavo. Taip buvo bandoma išsiaiškinti, kiek laiko išgyventų kariai, atsidūrę šaltuose Šiaurės jūros vandenyse.

Gydytojas Sigmundas Rascheris Dachau koncentracijos stovykloje taip pat vykdė aukščio eksperimentus, kurių tikslas buvo padėti nacių pilotams su bet kokiomis iškylančiomis problemomis. Dėl to dekompresijos kamerose atsidūrė apie 200 kalinių. 80 iš jų mirė eksperimentų metu, o išgyvenusieji buvo nužudyti vėliau. Pasakojama, kad S.Rascheris atverdavo kaukoles dar gyviems kaliniams – jis norėjo įrodyti, kad aukščio ligą sukelia oro burbulai kraujo induose.

Gydytojas Hansas Eppingeris vykdė jūros vandens eksperimentus. Jo tikslas buvo nustatyti, ar žmogus gali gyventi ilgiau nei savaitę vartodamas tik jūros vandenį.

Pareigūnas ir gydytojas Josefas Mengele buvo žinomas kaip “Mirties angelas” dėl savo žiaurių ir nežmioniškų poelgių ir eksperimentų. Jam priskiriami ir daugiausiai pasaulio dėmesio sulaukę eksperimentai su dvyniais. J.Mengele tikslas buvo padėti arijų rasei augti greičiau. Buvo eksperimentuota su 1000 dvynių porų. Iš jų liko gyvos maždaug 200 porų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(16)
(-8)

Komentarai (4)