Net ir krepšinis Šiaurės Korėjoje yra kitoks - kuo jis skiriasi nuo mūsiškio?  (3)

Šiaurės Korėja nesiliauja stebinusi. Visi žinome, kad šalies propagandos aparatas yra nepaprastai stipus - nors kai kurie dalykai gali atrodyti kaip iš fantastinio filmo. Štai kažkada Šiaurės Korėjoje buvo paskelbta, kad legendinis golfo žaidėjas Tigeris Woodsas yra tik antras geriausias golfo žaidėjas pasaulyje, o jį ženkliai lenkia neabejotinas "numeris vienas" - dabartinio šalies lyderio Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo sakoma, kad pirmą kartą gyvenime 1994 m. paėmęs golfo lazdą Kim Jong Ilas ėmė smūgiuoti tiesiog be klaidų, o ši „faktą“ patvirtino net 17 jo apsaugininkų.

Dabar, kai komunistinei šaliai vadovauja Kim Jong Unas, dėmesys pasisuko į kitą sporto šaką - krepšinį. Šalies vadovui tikriausiai pasirodė, kad dabartinės sporto šakos taisyklės yra niekam tikusios, todėl jis jas smarkiai perrašė.

Tikrai visi esate matę įtemptas krepšinio rungtynes, kai besivejanti komanda bando griebtis šiaudo ir „bauduoja“ varžovų krepšininkus, siųsdama juos prie baudų metimo linijos tikėdamasi, kad bent dalis metimų skries pro šalį.

Šiaurės Korėjoje tai daryti yra beprasmiška, nes paskutines 3 rungtynių minutes dvitaškių metimų vertė padidėja 4 kartus ( tad vienu metimu yra pelnomi net 8 taškai), o už dėjimus į krepšį irgi yra įrašomas papildomas taškas.

Žemiau pateikiame dar keletą įdomių Šiaurės Korėjos krepšinio taisyklių:

  • Dėjimai į krepšį yra vertinami ne dviem, bet trim taškais;
  • Tritaškių metimų vertė pakyla iki 4 taškų, jei metimo metu kamuolys įkrenta į krepšį visiškai neliesdamas lanko;
  • Nepataikius baudos metimo, iš komandos taškų yra minusuojamas vienas taškas;

Parengta pagal heraldsun.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(7)
(22)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: