Vyrai vis dažniau nešioja sugedusius rankinius laikrodžius - ekspertai turi labai paprastą paaiškinimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-08-06 17:58
nesioja rankinius laikrodzius tik nebent tie, pas ka tikros psichologines problemos... visu pirma tu prarandi laika, kad uzdirbt nebereikalingam rankiniam laikrodziui. o paskui dar gaisti laika ji uzsidet, nusiimt ir prisukiot... jei kas nors padovanoja - tai tiesiog stumt reikia komisan...
SaMaras 2018-08-06 18:51
Pagal tą pačią logiką, turėtumėm vaiksčiot apsirengę drobiniais maišais, važinėtis su motoriniais mopedais-rikšomis, praustis tik tiek, kad neapeitum utėlėm ir pūliniais, namus tvarkytis ir tik tiek, kad neapeitum parazitais.. juk visas perteklinis darbas yra laiko gaišimas.. O jei jau apie laikrodžius, tai nėra gyvybiškai būtinas dalykas, bet nereiškia, kad visiškai bereikalingas daiktas. Laikrodis man yra autonomija, kurios nereikia įkrovinėti, kas dvi dienas (o būna, kad tenka ir ilgiau be civilizacijos pabūt), nereikia traukti didelės plytos kad pažiūrėt laiką, nakties metu vaikštinėjant neapspigini akių ir gali toliau eiti viską matydamas, aktyviai pramogaujant nevisada gali saugiai išsitraukt telefoną, arba net iš viso ne visada yra kur įsidėt.. taigi, pasilaikyk sautas mintis apie savo psichologines problemas..
audriusn 2018-08-06 19:14
Pilnatis ar siaip sunku gyvent su prisiuta galva? Kiek laiko prarandi uzdirbdamas kitiem nebutiniem dalykam? Galima ir bomzpaketais pragyvent, chuli vargsti mesai, darzovems, vaisiams. Privalumus SaMaras jau pavardino. Man irgi daug greiciau laika paziuret tik kilstelejus ranka nei traukt telefona is kisenes. O tokie apie kuriuos raso straipsnis apie laikrodzius ir horologija supratimo turi tik kiek maziau nei nic*^&a. O su laikrodziu entuziastu "geras laikrodis" buna proga geram pokalbiui.
AAA000 2018-08-06 20:50
geras, kokybiskas, ivairus ir skanus maistas, sviezia mesa, zuvis, pieno produktai, darzoves ir vaisiai ilgina gyvenima. vadinas prideda laiko. as nesu nusustates pries gera maista - bomzpakius pats gali ryt as nusistates pries visokius saldumynus su groziu ar spalvom, pries visokia chemija ir besaiki alkoholi. irgi grynai ir racionalumo pozicijos.
SaMaras 2018-08-06 21:05
Na kad pačiam reikalingas ar nereikalingas daiktas yra laikrodis tai net nediskutuoju.. daugybė žmonių apseina be jo ir motyvus puikiai suprantu. Bet kai sakai, kad laikrodžio turėjimas jau praktiškai yra diagnozė, tai jau per daug glūduma..
AAA000 2018-08-06 21:08
diagnoze yra ne pats laikrodzio turejimas, o butent vartojimas ji naudojant ir pastangos isigyyjant. racionalu turet tik patogiausia, technologiskiausia ir reikalingiausia alternatyva. diagnoze but "istikimam" iprociams ar madoms. va pvz sukis technologai mobilka i auskara su kokiu nors valdymu mintimis - tai atsiras racionalumas tampytis mobilka su laikrodziu ir kitais "priedais" ausyje. ir visas senesnio tipo laikrodines technologijas as iskart ismesiu ar kur nors nukisiu. pas mane yra pazistamu, kur perka brangius laikrodzius - ten po 5k€ eiles, su kazkokiais sertifikatais. seifus perka ju saugojimui deklaruoja kaip turta... va cia jau diagnoze tikrai rimta o is paziuros - normalus zmones...
audriusn 2018-08-06 23:13
Cia panasiau i diagnoze, ne i logika. Beje - kas yra normalus zmones? Kaip jie atrodo? Jei zmogus perka laikrodzius del, kad jam tiek mikromechaniniai sedevrai patinka, pasidaro nenormalus? Jam gal tu apsisleijes prie kazkokio autoso atrodysi nenormalus, nes dezes ant ratuku skirtos zmogui nusigaut is A i B.
GNU 2018-08-06 23:30
Tuomet visi papuošalai yra diagnozė? Juk puikiai galima išsiversti be jų. Straipsnyje nepaminėtas dar vienas svarbus argumentas - geras laikrodis yra ir investicija, ne tik tiesioginė, bet ir netiesioginė, nes padeda parduoti save.
AAA000 2018-08-06 23:43
butent - diagnoze nes logiska ir racionalu yra tik plest savo realias galimybes. o ne isgalvotas. ar primestas propagandiskai. pvz mums kaip rusiai sakykim butu gerai nuskrist i kosmosa - prie dar didesniu resursu. tam reikia turet galimybes. arba pvz kooperuotis esamus resursus. vieto to kruvos neadekvaciu apsikabineja pasenusiais laikrodziais ir dar rasineja tokia veikla pateisinancius straipsnius - kad dar daugiau mulkiu pritraukt... nu tikri vyrai
audriusn 2018-08-06 23:49
" tame tarpe ieina visokie rankiniai laikrodziai, apyrankes, ziedai, auskarai, sniureliai, pakabukai, gaidiski drabuziai, sukuosenos, visokie nagai, kvepalai, tepalai ir pan. ir t.t. kazkokio aplinkiniu demesio siekimo ir ivaizdzio demonstravimo as irgi laikau trukdziu gyvenime, " Cia pats sugalvojai, kad sitokius dalykus del del kazkokio aplinkinio demesio. Gal kazkokio maza dalis, o visi kiti del to, kad jiem taip patinka, ir jiem vienodai ka galvos tavo tipo pilkas atsilupelis. Bl, taves paskaicius, vaizdas, kad bendravimas vyksta su vatiniu pidarashka is Zalupinsko, kuriam viskas kas kainuoja daugiau nei jo babules paliktas sifaneras ir kilimas ant sienos yra "dlya pontov". Laikrodzius vieni perka kaip stiliaus ar aprangos aprangos detale ir jiem isvis jokio skirtumo koks. Tai jiems net ir gaminami visokie Fashion laikrodziai. DW, Gucci ir panasus slamstas. Kariskiai megsta G-Shockus. Ant aviatoriaus rieso dazniausiai Pilot stiliaus pamatysi. Nori pasirodyt koks esi sekmingas ir kiek daug turi pinigu tai begi pas Richard Mille ar Urhwerk. Jei reikia tiesiog gero ir patikimo - Rolex, Omega, IWC, Blancpain, Grand Seiko. Ir taip toliau ir panasiai. Tik ju pirkejus vienija viena savybe, jiem nusiskt ka galvoja visokie nuobodos a la AAAA.
vardasas 2018-08-07 08:25
Dziaugiuosi kad as neturiu neivieno pazystamo kuris pirktu tokius brangius laikrodzius ir tai reiskia kad mano pazystamu rate nera zmoniu su diagnoze ko nepasakyciau apie kaikuriuos is sios temos aktyvistu
kernel_panikuoja 2018-08-07 08:45
AAA000 - rasai nesamones. Pirma, tai ivaizdzio atributai daznai pakelia pasitikejima savimi, o pastarasis pakelia motyvacija ir produktyvuma, kas yra racionali nauda. Del sios priezasties buna atveju, kai tiesioginio kontakto su klientais neturintiems darbuotojams darbo vietose vistiek liepiama deveti kostiuma. O antra, ne tau spresti, kaip "turi buti". Iracionalumas ir emocionalumas yra igimtos zmogaus savybes. Ivaizdis tik viena is daugelio sriciu, kur tai pasireiskia. Is principo, jeigu aklai orientuotis vien tik i logika ir racionaluma, tai didzioji zmonijos dalis turetu tiesiog nusizudyti, nes ju buvimas neturi racionalios naudos/paskirties - tik bereikalingas resursu svaistymas... Tu man tai panasus i toki veikeja, kuris noretu tokios visuomenes, kuri buvo pavaizduota filmuose "Equilibrium" ar "Giver" - visi vienodi, visi jaucias vienodai, visi pusiau-autistai/kompai proto prasme
apvalus 2018-08-07 11:17
Tai tik mano nuomone, bet zmones, kurie bando pakelti savo verte per daiktus - automobilius, laikrodzius, telefonus, prabangia apranga yra tiesiog kompleksuoti, turi psichologiniu problemu. Zinoma, tokie daiktai perkami del skirtingu priezasciu, kartais tai tiesiog , bet daznu atveju tai yra bandymas pakelti savo verte/statusa, nes kitais budais to padaryti nepavyksta. Pvz. zmogus su kostiumu darbe jauciasi auksciau hierarchijoje ir visiskai nesvarbu, kad jis dirba zemiausioje grandyje... Kitaip tariant, tai paprasciausia tustybe. Tas skirtumas labai gerai jauciasi tarp turtingiausiu Vakaru Europos verslininku ir verslininku is pvz. Rusijos. Pastarieji gerokai labiau megsta kvaila prabanga, nes daznu atveju yra praturteje ne del savo gebejimu, o del susiklosciusios situacijos. Taip pat, Lietuvos visuomeneje tas aiskiai matosi. Kuo didesnis prasciokas (maziau apsiskaites ir issilavines), tuo labiau traukia prabanga ir statuso dalykai: prabangus automobiliai, brangus telefonai ar laikrodziai.
kernel_panikuoja 2018-08-07 11:43
Nereikia pulti i krastutinumus. Taip, yra zmoniu, kuriem daiktai turi "patologinio" pobudzio reiksme ir itaka. Tai nereiskia, kad dauguma perkanciu prabangos prekes yra tokie. Be to, viena yra uzsiimti kazkokia tupa pompastika, o visai kas kita yra tiesiog rinktis aukstesnes/auksciausios klases reikalingus daiktus, kai tai darai adekvaciai pagal savo kisene.
apvalus 2018-08-07 12:07
ir kainuoja tukstancius ar net desimtis tukstanciu euru... Tai ne kas kita, kaip pompastika.
kernel_panikuoja 2018-08-07 12:21
Priklauso nuo laikrodzio. Didele kaina del estetines reiksmes deimantu nera tas pats, kas didele kaina del top notch precizines mechanikos. Be to, as ir nerasiau butent apie tukstanciais euru kainuojancius laikrodzius. Rasiau labiau del AAA000 minciu, kad vos ne tik debilai rupinasi ivaizdziu pagal ji.
sub 2018-08-07 12:31
Pagal tavo prieštaravimus sau pačiam, tai tu visiškai neracionalus vis dar tampydamas tą plytą.
ab aeterno 2018-08-07 12:51
Tas kažkoks trolis A0, kuris nebežino kaip kitaip patraukti dėmesį dėl psichologinių problemų ir kurio trolizmo kokybė taip sunyko, kad, jau beveik kiekvienas turėtų pastebėti ir susirūpinti jo sveikata yra vienas didelis liūdesėlis... : )) Užtenka dviejų citatų: Vertimas: čia visi nevykėliai, neracionalūs primatai nešioja, krauna ant savęs papuošalus veltui, eikvoja laiką, bet ta kišenė ant mano švarko negražiai atrodo, tai aš atrasiu laiko ir ją nuplėšiu, nes gi negražu... oi, - racionalu. : )))
sub 2018-08-07 13:20
Nelabai supratau, kaip čia BMW/Audi/MB/Lexus padeda išvengti nuovargio, o kiti automobiliai nelabai. Iš tikro, tai pagal jūsų, AAA000 ir dar vieno veikėjo nuomonę, šiuos prekės ženklus besirenkantys žmonės turėtų būti ne racionalūs, nes yra pigesnių alternatyvų, nes gi čia pompastika ir norėjimas pasirodyti. Yra daug kitų markių, kurios siūlo tikrai ne ką prastesnius modelius išvengti nuovargio, bet už mažesnę kainą. Bet racionaliausia turbūt, kad jeigu jau ima vairuotoją nuovargis, tai reiktų sustoti ir pailsėti, nesvarbu ką vairuoji.
audriusn 2018-08-07 13:29
Ne visi dirba kaip disruptoriai Filipo Loreti, tie ima uz 30$ is Alibabos, ir stumdo 10-15 kart brangiau. Pabandyk surinkt mechanizma is 200-400 ar dar daugiau komponentu. Vien laiko sanaudos kokios, o dar sveicariskos, prancuziskos, vokiskos algos. Nereikia net inkrustavimu. A. Lange & Sohne L1902 kalibras, 876 komponentai. Daug pirkiniu yra kuriem racionalu negalioja, ten "noriu, tiesiog noriu". O kai kurie laikrodziai leidzia paciam juos gan smarkiai modint. Smagu turet toki kokio nori pats. Mano Vostok amfibijos neilgai buvo gamyklines isvaizdos. Gavosi "factory custom", is to ka gali pasiulyt gamykla ir partneriai. Pakeisti galiniai dangteliai, bezeliai, uzvedimo galvutes, apyrankes. Cia kaip custom bike kultura.