Pasirodė tūkstančius metų slėptos istorijos pėdsakai: štai ką reiškia dėl sausros laukuose iškilę keisti ženklai (Video)  (1)

Dėl neįprastai sausos ir karštos vasaros išdžiuvus dideliems šalies plotams, Didžiosios Britanijos laukuose iškilo keisti ženklai, atskleidžiantys neatrastos istorijos tūkstantmečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aeroarcheologas Damianas Grady‘is sako, kad tai yra didžiausias atradimas, kokį jam yra tekę matyti.

Šalies pietuose buvo atrasti seniausi kada nors Anglijoje aptikti archeologiniai paminklai, įskaitant senesnius nei Stounhendžo priešistorinius archeologinius paminklus. Visoje šalyje iškilo priešistorinių ūkių ir kapaviečių ženklai.

Archeologai saules išdegintuose laukuose ištyrė skirtingus spalvotus javus, kad žemėlapiuose galėtų pažymėti, kur yra šios priešistorinės vietovės.

Tamsesni apskritimai rodo gyvenvietes, kurių amžius siekia geležies amžių, šviesesnės vietos reiškia, kad senovės Romos laikotarpiu jos buvo atlaisvintos ir parengtos akmeninių namų statybai, o galiausiai jose imta ūkininkauti.

Dabar archeologai tikisi, kad pagal jų žemėlapius bus galima nustatyti atradimų reikšmę ir apsaugoti juos nuo ateities veiksmų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(10)
(6)

Komentarai (1)