Veganei Šveicarijos pilietybė nebuvo suteikta, nes ji - per daug įkyri  (23)

Visi esame susidūrę su itin įkyriais žmonėmis. Deja, jiems mes nelabai ką galime padaryti. Nebent pasakyti, kad užsičiauptų ir nekištų mums savo įvairiausių idėjų ar teorijų. Dažniausiai tai nepadeda. O štai veganė iš Nyderlandų sulaukė kitokio atpildo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

42-ejų Nancy Holten atsikraustė gyventi į Šveicariją iš Nyderlandų, kai jai buvo vos aštuoneri metai. Ji šalyje sukūrė šeimą ir susilaukė vaikų, kurie turi Šveicarijos pilietybę. Tačiau kai ji pati pateikė paraišką pilietybei gauti, Gipfo-Oberfricko miestelio gyventojai tokį jos prašymą atmetė.

Veganė ir gyvūnų teisių aktyvistė N.Holten ėmė protestuoti prieš ant karvių kaklų rišamus varpelius, tačiau jos aktyvumas ėmė erzinti vietinius. Miestelio komitetas nurodė, kad jeigu ji nenori priimti Šveicarijos tradicijų bei gyvenimo būdo, jai neturėtų būti suteikiame šalies pilietybė.

Pati N.Holten aiškina, kad karvės turi vaikščioti su itin sunkiais 5 kilogramus sveriančiais varpais, užrištais joms ant kaklo. Anot jos, šie varpai sukelia trintį ir nutrina karvių kaklus. Taip pat ji teigia, kad šių varpų skleidžiamas garsas yra 100 decibelų, o tai prilygsta pneumatiniam grąžtui.

Ji abejoja, ar žmonės norėtų, kad prie jų ausų būtų skleidžiamas toks didelis garsas. Vietinės šveicarų žmonių partijos prezidentė Tanja Suter pareiškė, kad „ponia Holten turi didelę burną“, o vietiniai gyventojai nenorėjo jai suteikti pilietybės, jeigu ji ir toliau juos nervins ir negerbs jų tradicijų.

N.Holten, kuri save pristato kaip laisvai samdomą žurnalistę, modelį ir dramos studentę, taip pat protestavo prieš kitas šveicarų tradicijas, tokias kaip medžioklė ar kiaulių lenktynės. Pirmą kartą miestelio gyventojai atsisakė jai suteikti Šveicarijos pilietybę dar 2015 metais.

Šis atvejis buvo perduotas Aargau kantono valdžiai, kuri gali panaikinti šį sprendimą ir patenkinti N.Holten prašymą, nepaisant vietinių žmonių prieštaravimų. Vietiniai Šveicarijos gyventojai dažnai gali pasisakyti dėl pilietybės suteikimo paraiškų, dėl kurių galutinį sprendimą priimta vietiniai kantonai bei miestai, kuriuose gyvena pareiškėjai. Gauti Šveicarijos pilietybę yra itin sunku, o gimus šalyje pilietybė nėra automatiškai suteikiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(8)
(39)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: