Vokietijos profesorės paskaita sukėlė tikrą sumaištį: supermaistu vadintas aliejus „yra gryni nuodai“ ir „vienas blogiausių maisto produktų, kuriuos galima valgyti“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-08-29 22:24
Aš jau senai girdėjau kad kokosu aliejus nesveikas, dėl sočiuju riebalu, bet paskutiniu metu per visas tv laidas apie sveikatą, visi kaip susitarę vienbalsiai tvirtina ksd jis sveikas, taip ir nesupratau bajerio, šitas straipsnis įnešė aiškumo truputi. O realiai tai pofik visos tos dietos, Warenas Bafetas, dėjo ant dietos valgo itin nesveiką maistą ir jau sulaukė 88. Manau daug svarbiau yra valgyti kuo įvairesnį maistą, nei vaikytis tu kvailu madu, kurios vadinamos dietomis.
SaMaras 2018-08-29 22:43
Na visada vaistai nuo vienos ligos gydo kitai kenkia..jei tarkim numušam spaudimą tai kraujagyslėms gerai, bet kenčia kiti organai ir pan.. sotieji riebalai kenkia kraujagyslėms, bet aliejai (pakaitinti) skatina vėžio susidarymą ir vystymąsi.. ir taip kaip vaistų neduodam visiems vienodų, tai ir rekomendacijos maistuo turėtų skirtis kiekvienam žmogui.. kam rizika didesnė, į kokias ligas labiau linkęs.. tik kaip tai nustatyti.. aišku, kaip baxuriux sakė svarbiausia valgyt įvairų maistą (nekalbu apie tuščias kalorijas) tuomet jei produktas ir nėra visai sveikas, bet jame yra tam tikrų organizmui reikalingų elementų tuomet gali būti kad nauda atstos žalą..
Broniusg 2018-08-30 09:57
Pradėjau skaityti, daskaičiau iki „dar blogesnis už gyvulinius riebalus“. Man skaityti toliau neverta. Iš dykumo užsiimantiems „sveiku maistu“ - pirmyn, prašom. P.S. Paminusuot nepamirškit....
shift 2018-08-30 23:34
Ta "profesorė" (matomai garbaus amžiaus) vadovaujasi pasenusiais mitais apie riebalus. Esmė paprasta - kai žmogus suvalgo riebalą jis yra suskaidomas iki pirminių elementų, lygiai taip ir cholesterolis. Jei riebalai iš tiesų didintų cholestorolio kiekį kraujyje, tuomet pas badaujantį žmogų, kuris "minta" tik savo kūno riebalais cholesterolis irgi turėtų būti auktšas, bet juk taip nėra. Cholesterolis iš maisto tiesiogiai nepereina į kraują. Cholesterolį gamina žmogaus kepenys reaguodamos į organizme vykstančius uždegiminius procesus. Cholesterolis yra "gaisrininkas", kuris gęsina uždegiminius židinius kraujagyslėse. Jei uždegimų židinių daug ir jie nuolatiniai, tuomet kepenys nuolat pumpuos į kraują cholesterolį. Jei pavyzdžiui žmogus turi užslėptą celiakiją (uždegiminė reakcija į gluteną) tai cholestrolis gali pakilti ir nuo suvalgytos batono riekės ar kt. greitai įsisavinamų angliavandenių. Todėl labiau reikėtų rūpintis ne suvalgytu riebiu kepsniu, o tai kas eina kartu su juo - ryžiai, bulvės, makaronai - čia yra tikroji visų problemų priežastis.