700 milijonų metų be jokių permainų: Saulės ciklas net ir dinozaurų laikais buvo toks pat, kaip dabar

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robkinas 2018-08-29 21:03
Dar studiju laikais, kai mokiausi meteorologijos, buvo destytojo aiskiai pasakyta, kad saule turi savo cikla. kas 11 metu kartojasi tas pats per ta pati, todel nuo senu senoves ne visada LT budavo tokios pat siltos, sausos, malonios vasaros. Jos kasmet vis kitokios, ir tik del saules aktyvumo. Nuo to karto, kazkaip supratau, kad tas global warming yra siek tiek akiu dumimas...
punktyras 2018-08-30 12:36
Liūdna, kai užstringa koks nors „kažkaip suprastas“ teiginys galvoje ir lieka ten, iškreipdamas pasaulio vaizdą. Saulės aktyvumas patenkančios energijos kiekį keičia itin mažai. Labiau veikia netiesiogiai, kaip ir parašyta straipsnyje. Ir jau tikrai Lietuvos vasaroms įtaką daro labai menką. Daug labiau veikia koks El Ninjo ar atklydęs iš aukštutinių platumų anticiklonas. Orai ≠ klimatas.
Creatium 2018-08-31 11:09
Vienas iš protingumo požymių yra gebėjimas priimti naują informaciją atsisakant seniai "išmoktų tiesų", pakeisti savo nuomonę. Deja, bet ne visi šį požymį turi.
daynewss 2018-08-31 11:58
Puikus pavyzdys, kuo mūsų šalies forumai skiriasi nuo vakarų - būtinai reikia įkišti sarkazmo ir pasišaipymo frazę. Nes kaip gi kitaip pasijausti protingu, nei pažemindamas kitą.