Tamsioji bėgimo pusė, apie kurią nedaug kas žino, o paskui baigiasi net vidaus organų pažeidimais: koks bėgimas yra naudingas, koks žalingas, kam prie starto geriau visai nestoti ir kaip iš tikro reikėtų elgtis po finišo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2018-09-12 10:09
"Paprastai reguliariai bėgiojančių vidutinė gyvenimo trukmė yra trimis metais ilgesnė lyginant su tuo neužsiimančiais," Jei vidutinę gyvenimo trukmę laikysime apie 70m, bėgiojantis žmogus vidutiniškai bėgimui skirią 1 val ir bėgioja nuo 20 metų, tai perskaičiavus gaunasi, jog bėgimui sugaišęs 2 metus jis sau dar prisideda vienerius gyvenimo metus... Greičiausiai verta tai daryti, jei dar turėsime omeny ir pagerėjusią gyvenimo kokybę...
daynewss 2018-09-12 10:13
Kaip rodė per žinias, Vilniaus maratone viena pora bėgo per vestuves ir didžiuodamasi jaunoji sakė, kad bėgo ir dauguma svečių. Vyrelis patikino, kad iš 50+ svečių bėgo, berods, 43 ar 46. Tegyvuoja silpnapročiai!!!
Wildpants 2018-09-12 15:38
Kalba apie bėgimo naudą, paskui, koks maratonas pavojingas. Bet kokiam sporte ekstremumai nėra sveika, maratonas ne išimtis, bet ar daug kas tuos maratonus bėgioja ir kiek dažnai? Tie kurie tai daro pakankamai dažnai, tai jie ir visas rizikas žino, ir tam pasiruošę būna. O dažniausiai iškrenta per tuos bėgimus, tie kurie apskritai neužsiima kažkokiu sportu pastoviai. Pabėgioja mėnesį prieš ir tada jau bėga 20+ km ale galiu ir sveika.
vanduo4 2018-09-12 22:46
- Nieko jie nežino arba nemoka pasiruošti. Bėga ir tikisi geriausio. Jeigu visi viską žinotų ir būtų pasiruošę, nemirtų finišo linijoje, kur pastoviai budi medikai ir net skubios pagalbos metu nesugeba išgelbėti jaunos gyvybės (iki 20 metų), patyrusios širdies smūgį; - Straipsnis tik atkreipia dėmesį jog reikia stebėti organizmą ir rimtai reaguoti į siunčiamus signalus. Tik nėra visiškai aišku, kokie signalai yra pavojaus pranašai. - Nuovargis - tai pati geriausi apsauga, bet ...... šiais laikai žmonės yra labai "stiprūs" emociškai. Elmentari jų logika - "jeigu gali kiti, vadinasi galiu ir aš". Bėga iki paskutinio energijos lašo, o paskui krenta negyvi; - Man įdomus būtų vienas dalykas - kodėl širdies smūgis patiriamas iš karto sustojus, o ne bėgimo metu?
vazzy 2018-09-12 23:30
tikrai nežinau kodėl taip yra iš mokslinės pusės, tačiau kaip sportininkas galiu pasakyt, kad staigiai sustojus įvyksta staigus širdies spaudimo pokytis, kokį kraujo kiekį širdis turi pernešti ir kokiu greičiu, todėl širdžiai tai suveikia kaip rankinis stabdis, man pačiam yra buvę, kad po didelio krūvio priverstinai sustojus suskausta širdį, dėl to visiems yra rekomenduojama pulsą mušt palengva, tarkim, kad neblogai jaučiuos prie 120 pulso sportuojant pertraukų metu, tai po bėgimo nuo 160 stengiuos per 90-120 sekundžių numušt iki 120, tai darau su pulsometru, tai puikiai žinau kada ir kaip mano pulsas krenta. tačiau ne per kelias sekundes nutraukt krūvį ir žiūrėt kas bus.