Ką kosmose gers pirmieji turtingieji kosmoso turistai? Jau sukurtas ypatingas šampanas (Video)  (0)

Kelios kompanijos jau varžosi, kuri bus pirmoji į kosmosą pasiuntusi turistus. Tai jau yra neišvengiama - ta žadėtoji ateitis yra jau visai šalia. Šampano gamintojas „Mumm“ nusprendė tam pasiruošti iš anksto, todėl sukūrė specialų šampano butelį, kuris leidžia šiuo gėrimu pasigardžiuoti ir nesvarumo būsenoje. Bet kaip jis veikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmose galima gerti įvairius gėrimus. Tačiau gravitacijos trūkumas patį gėrimo procesą paverčia šiek tiek mažiau elegantišku - įprastai geriama iš maišelių. Šampanas yra toks gėrimas, kuriuo įprastai mėgaujamasi prabangioje aplinkoje. Maišelis jam netinka, todėl „Mumm“ kompanijos vadovas kartu su prancūzų dizaineriu Octave de Gaulle sukūrė ypatingą butelį. Produktas pavadintas „Mumm Grand Cordon Stellar“ - kainuos brangiai, bet jo tikslinė auditorija yra labai turtingi žmonės.

Skrydžio į kosmosą metu turtingi turistai neturės jokių svarbių užduočių. Taigi, jie tikriausiai galės pasimėgauti taure alkoholinio gėrimo. Problema tame, kad besvorėje erdvėje praktiškai neįmanoma iš butelio išpilti jokio skysčio. O ir išpylus naudos bus mažai - vis tiek teks gerti su šiaudeliu.

Taigi, ką siūlo „Mumm Grand Cordon Stellar“? Tai yra ypatingas butelis, kurį sudaro dvi atskiros talpos - viršutinėje yra šampanas, o apatinėje - anglies dvideginis. Šias dvi talpas jungia metalinis vožtuvas, kurį galima kontroliuoti pirštais. Kai dujos yra pasiunčiamos per šampaną, jis iš butelio išsiveržia kaip putos. Jas sulaiko metalinis lankelis.

Tuomet telieka šampano putas nukratyti (tiesiogine to žodžio prasme) ir jos grakščiai nusklendžia tolyn. Kiti kosmoso turistai turi būti pasiruošę su taurėmis, kurios yra negilios ir neturi įprastos pėdos - juk jų niekur ir taip nepastatysi. Putos prilimpa prie taurės ir jas galima išgerti. Taip šampano gėrimo patirtis priartinama tai, kurią turime čia ant Žemės. Visa tai jau buvo išbandyta specialiai modifikuotame „Airbus A300“ lėktuve, kuris leidžia pajusti mikrogravitaciją:

Ypatingo gėrimo gamintojai džiaugiasi, kad net anglies dvideginis yra išgaunamas šampano fermentavimo metu, todėl visas „Mumm Grand Cordon Stellar“ gaminys yra šampano pramonės produktas. Teigiama, kad šampano skonis kosmose truputį skirsis, nes kitaip veiks liežuvis, medžiagų apykaita, o ir putos įprastu skysčiu virs tik burnoje. Tik dar neaišku, ar kosminėse lenktynėse dalyvaujančios „SpaceX“, „Virgin Galactic“ ir „Blue Origin“ į savo erdvėlaivius priims šį gėrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)