5 itin populiarūs mitai apie pirmą pagalbą - ar reikia nuimti motociklininko šalmą, ar būtina jį palikti? Ar galima judinti sužeistą žmogų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nosis 2018-09-25 15:32
Uz motociklininko shalmo nuemimo aprasyma tai reikia duot i galva! Pirma reik atidaryt stikla ir užmegzti kontaktą. Jei asmuo be samones, atsegti ir letai ištraukti vidinius paminkstinimus. Uztenka vieno pirsto. Tada atsegta salma nuimti bus lengva bei sumazes kaklo traumu tikimybe.
daynewss 2018-09-26 08:40
"atsekite šalmą ir pakelkite akių gaubtą" - va šitas, tai topas.
diedukas 2018-09-26 08:54
Ziema ,saltis ,puga , slidu ... Vyras ruosesi vaziuot su motociklu . Kelione nusimato pries veja . Ir kad pro kailiniu uzsegima nepustu vejas , rengesi atvirksciai , tai yra uzsegimas ant nugaros . O zmona uzsaksto . Kelioneje jis patenka i avarija . Be samones ikrenta i pusni .Kyso is pusnies tik galva , kaklas ir peciai . Sustoje pravaziuojantys iskviecia greitaja ir patys suteikia pagalba . Atvaziavusiems greitosios medikui raportuoja: kol galva buvo uzsukta dar kvepavo , kai galva atsukom apstojo ...
ArturasArturas 2018-09-26 16:55
Del salmo tai visiska nesamone. Salma galima imti tik tuo atveju, jei zmogus nustojo kvepuoti ir butina daryti dirbtini kvepavima ar reikia staigiai stabdyti kraujavima. Visais kitais atvejais pilnai uztenka atidaryti stikla. Net medikai niekada neima salmo, pirma neuzdeje kaklo itvaro, jei situacija blogesne, nuima tik operacinej, nes neaisku kiek ten tos galvos po salmu like.