Iki šiol net mokslininkai nežinojo, kokį slaptą talentą turi pelikanžuvė: akimirksniu keičia išvaizdą taip, kad sunku atpažinti (Video)  (1)

Giliavandenė pelikanžuvė kaip reikiant nustebino ją stebėjusius mokslininkus: pasirodo, ši kraupios išvaizdos žuvis geba išsipūsti ir subliukšti kaip kamuolys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupelė mokslininkų, laive „Nautilus“ prie Havajų salų tyrinėjančių vandens gyvūniją, eilinės ekspedicijos metu pastebėjo neįprastos formos gyvį.

Iš pirmo žvilgsnio jis priminė didelį juodą kamuolį su ilga uodega. Iš pradžių padaras praktiškai nejudėjo, tad mokslininkai ėmė svarstyti, ar jis iš viso gyvas. Priartėjus buvo galima įžiūrėti padaro akis ir nosiaskylę.

Ekspertai padarė išvadą, jog padaras greičiausiai tiesiog itin sočiai papietavo. Netrukus jis ėmė judėti, sugrįžo į pradinę padėtį ir pabandė skubiai pasislėpti. Tada ir paaiškėjo, kad mokslininkai turėjo unikalią galimybę išvysti iki tol nežinotą pelikanžuvės talentą.

Kamuolio forma – šios gėlavandenės žuvies savigynos mechanizmas, leidžiantis jai pasirodyti didesnei, nei ji yra iš tikrųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai (1)