Vėžio imuninei terapijai skirta Nobelio medicinos premija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-10-02 12:12
puiku kad suprato mechanizma. cia premija ir laurai priklauso garantuotai. bet pritaikymas "gydymui" tai sakyciau abejotinas. uzvercia sunkvezimiais organizma kazkokia chemija, kuri ten sunaikina tiketina tuos baltymus is pasaknu ir dar pridaro neaisku kokios papildomos zalos ir pasekmiu... ir trumpalaikis kitu sistemu suaktyvejimo poveikis. kol paciantas vel uzsilenkia nuo ko nors kito. programint genus manau daug perspektyviau, kad remontuotu visa organizma. ir realiai ilgint kokybiska gyvenima. ar ten kad nors valdytu tu baltymu gamyba norimu lygiu ir be pasalinio zalingo poveikio. cia turetu daugiau isplestu tyrimu daryt ir mest globalias investicijas mokslan i tokias perspektyvias sritis. kad istirt kaip veikia tokie procesai pilnumoje. va sito truksta
Novator 2018-10-03 13:59
Matosi, kad rašome nesuprantant imunoterapijos esmės. O esmė yra suaktyvinti pačią žmogaus imuninę sistemą, kad ji sugebėtų atpažinti vėžines ląsteles ir su jomis kovotų. Panašiai kaip veikia visos vakcinos.
AAA000 2018-10-03 15:03
gal pats nesupranti. imuninei sistemai reikia nurodyt pult ir naikint konkrecias lasteles. markeriai turi but. jei pakelsi tik reagavimo lygi - ji uzpuls ir sunaikins puse organizmo ir nuvarys zmogu i kapus anksciau laiko. toks metodas veiks tik jei veziais vystosi - nes nusilpus ar sutrikus imunine sistema del kazkokiu kitu priezasciu. bet jei imunine sistema veikianti - sutrigdzius pusiausvyra toks metodas isbalansuos pacia imunine sistema. ir tik uzlenks zmogu.
Novator 2018-10-03 16:20
Tikiu, kad Nobelio premiją gavę mokslininkai įvertino autoimuninių ligų riziką. Juolab, kad kalba neina apie visos imuninės sistemos "turbinimą", o apie gebėjimą atpažinti baltymą, kurio pagalba vėžys ją slopina. Žmogų užlenkia vėžys arba chemoterapijos šalutinis poveikis, o išbalansuotą (užturbintą) imuninę sistemą galima subalansuoti (imunosupresija ir t.t.).