15 psichologinių gudrybių, kurias verta žinoti kiekvienam - kaip nusiraminti, sutramdyti piktus klientus ir kur rengti pirmą pasimatymą?  (1)

Šios psichologinės žinios palengvins gyvenimą ir padės susidoroti su stresinėmis situacijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai juokiasi žmonių grupė, kiekvienas instinktyviai žvelgią į tą, kuriam labiausiai simpatizuoja, arba į tą asmenį, su kuriuo norėtų suartėti.

Jeigu nervinatės prieš atsakomybės reikalaujantį veiksmą, pasinaudokite kramtomąja guma. Kramtydami galėsite nusiraminti, nes valgymas pasąmonei asocijuojasi su saugumu.

Kai ant jūsų kažkas rėkia, išsaugokite ramybę. Galbūt tuo dar labiau įsiutinsite priešininką, bet po to jis pajus stiprų kaltės jausmą dėl savo netinkamo elgesio.

Jeigu pašnekovo atsakymas jums nepatinka ar jaučiate, kad jis nėra nuoširdus, neklauskite antrą kartą. Tik pažvelkite atidžiai pašnekovui į akis. Tada jis bus priverstas pratęsti pokalbį.

Ne tik emocijos veikia mimiką, bet ir mimika – emocijas. Tad jei norite pasijusti laimingi, plačiai nusišypsokite. Netrukus imsite šypsotis visai nuoširdžiai.

Kur tik įmanoma, stenkitės nepradėti sakinių žodžiais „Aš manau...“, „Man atrodo...“ Tai yra savaime suprantama iš jūsų kalbos, bet pašnekovui be reikalo įteigiate, kad nepasitikite savimi.

Prieš svarbų pasitarimą įsivaizduokite, kad pašnekovas yra jūsų senas draugas. Taip pasijusite laisviau ir mažiau jaudinsitės.

Jeigu išmoksite išspausti daugiau džiaugsmo dėl susitikimo su žmogumi, tai po kurio laiko pradėsite džiaugtis kiekvieną kartą, kai jį pamatysite.

Žmonės bus linkę leistis į mažesnius kompromisus, jeigu prieš tai nusileido jums daugiau.

Fiziologinė streso išraiška daug kuo panaši į džiaugsmingo susijaudinimo simptomus: pasunkėjęs kvėpavimas, padažnėję pulsas ir pan. Jeigu pavyks pažvelgti į stresinę situaciją kaip į iššūkį, neigiamas streso efektas sumažės.

Dažniausiai žmonės neatskiria paprasto pasitikėjimo savimi nuo to, kad jūs iš tikrųjų nusimanote apie tam tikrą dalyką. Jeigu visa savo išvaizda parodysite, kad esate įsitikinę savo veiksmais, žmonės bus nusiteikę palankiai.

Jeigu jums tenka daug dirbti su žmonėmis, pasikabinkite už nugaros veidrodį. Dauguma klientų ims elgtis mandagiau – juk niekas nenorės matyti savęs pikto ir susierzinusio.

Jeigu bijote, kad per susirinkimą susilauksite kritikos savo atžvilgiu, stenkitės atsisėsti šalia to žmogaus. Šiuo atveju jis veikiausiai atlyš ir negalės negailestingai jūsų kritikuoti, kaip būtų pasielgęs, jei tarp jūsų atstumas būtų didesnis.

Pirmą pasimatymą geriausia surengti tokioje vietoje, kur galėtumėte patirti daugiau teigiamų emocijų. Vėliau jūs asocijuositės pašnekovui su maloniais įspūdžiais.

Pabandykite susipažinę su žmogumi atkreipti dėmesį į jo akių spalvą. Akių kontaktas padidins tikimybę pajusti abipusę simpatiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(49)
(5)
(44)

Komentarai (1)