Kodėl vieni žmonės gyvena ilgiau, kiti – trumpiau? Psichologai tvirtina, kad pagal charakterį galima nuspėti, kaip ilgai žmogus išgyvens  ()

Kodėl vieni žmonės gyvena ilgiau, kiti – trumpiau? Manote, kad viską lemia tik atsitiktinumai? Klystate!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvenimo trukmė daug kuo priklauso ne tik nuo fizinės sveikatos ir išorinių veiksnių poveikio. Nemažai įtakos turi ir žmogaus charakteris. Psichologai tvirtina, kad pagal kai kuriuos žmogaus charakterio bruožus galima nuspėti, kaip ilgai jis išgyvens.

Nerimas ir jaudinimasis dėl menkniekių ardo sveikatą

Polinkis į depresiją ir nuolatinis nervinimasis dėl smulkmenų, anot mokslininkų, gali būti viena iš pagrindinių priežasčių, sutrumpinančių žmonių gyvenimus. Neigiamas situacijas reikia „paleisti“, ypač kai neįmanoma jų paveikti ar pakeisti. Jei atsižvelgsime į tai, kad nuo nemažai žmonių pasaulyje nuo depresijos gelbstisi alkoholiu ar narkotikais, tai nekils abejonių, kad jaudinimąsi ir nervinimąsi galima be abejonės laikyti pavojingais sveikatai.

Sveiko cinizmo nebūna

Tarp ilgaamžių praktiškai nepasitaiko cinikų. Pastarųjų įprasta nuostata – nepasitikėjimas aplinkiniais, įtarinėjimai dėl nenuoširdumo ir net bandymai spręsti ir vertinti pagal save. Ciniškumas yra pražūtingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Cinikai dažniausiai susiduria su širdies problemomis. Žinoma, psichologai nepataria absoliučiai visais pasitikėti, be jokių išlygų. Vis dėlto faktai patvirtina, kad būtent atviri žmonės gyvena ilgiau, nors kartais ir jiems tenka nusivilti.

Gyventi be tikslo – negerai!

Psichologai tvirtina, kad gyvenimo tikslą ir ilgalaikių planų turi turėti kiekvienas. Žmonės, neturintys tokių tikslų, gyvena trumpiau ir nepatiria malonumo iš savo idėjų įgyvendinimo. Nusistatyti gyvenimo tikslai ir siekimas juos realizuoti padeda žmogui palaikyti tonusą, apsaugo nuo nuobodulio ir apatijos. Kad pasiektum rezultatų, labai svarbu išsiugdyti vidinė discipliną ir išmokti kontroliuoti save.

Nereikia liūdėti!

Medikų nuomone, nuolat nusiminusiems pacientams gresia kur kas didesnė kraujagyslių plokštelių susidarymo rizika. O tokia situacija kelia grėsmę gyvybei, nes dažnai tampa ankstyvos mirties priežastimi. Bet kokiu atveju kraujagyslių užsikimšimas reikalauja ilgo gydymo ir nepaliaujamo kraują skystinančių preparatų vartojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(20)
(6)
(14)

Komentarai ()