Jeffas Bezosas didina apsukas: milijardas dolerių kitąmet - artėja dvi naujos kartos raketos (Video)  ()

Turtingiausias pasaulio žmogus, „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas paskelbė planuojantis kitąmet padidinti investicijas į kosminių skrydžių įmonę „Blue Origin“, kurią jis pats įkūrė 2000 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats J.Bezosas teigia, kad į „Blue Origin“ plėtrą jis kasmet investuoja apie 1 mlrd. JAV dolerių.

„Kitais metais investuosiu truputį daugiau – neseniai gavau šias naujienas iš savo komandos. Aš visada sakau taip – nemoku atsisakyti“, – teigė turtingiausias pasaulio žmogus.

„Blue Origin“, kaip ir pagrindinis konkurentas, Elono Musko bendrovė „SpaceX“, dirba kosmoso turizmo srityje bei taip pat tobulina raketas satelitų paleidimams ir kosmoso tyrimams.

„SpaceX“ šioje srityje pirmauja prieš „Blue Origin“ – E. Musko įmonė savo pagamintas raketas sėkmingai naudoja jau šešis metus.

„Blue Origin“ savo veiklos tikslu įvardina kosmoso paleidimų išlaidų sumažinimą, kuris, anot įmonės, yra sekantis logiškas žingsnis po JAV kosmoso agentūros NASA, Sovietų Sąjungos ir kitų iki šiol atlikto darbo tyrinėjant kosmosą.

Kosmoso tyrinėjimų aukso amžiuje naudotos raketos būdavo sunaikinamos po grįžimo į Žemės atmosferą, o „Blue Origin“ ir „SpaceX“ tobulina raketas, kurios galės būti panaudojamos daugiau nei vieną kartą.

„Blue Origin“ tobulinama raketa „New Glenn“ – pavadinta astronauto Johno Glenno vardu – neturėtų būti paruošta darbui anksčiau nei 2021-aisiais.

Tuo tarpu mažesnė raketa „New Shepard“ gali būti paruošta jau 2019-aisiais, sako J.Bezosas. Ši raketa yra pavadinta pirmojo kosmose keliavusio amerikiečio Alano Shepardo vardu ir jos paskirtis – nugabenti keleivius už vadinamosios Karmano linijos, tarptautiniu mastu pripažįstamos ribos tarp Žemės atmosferos ir kosminės erdvės.

Kosmoso turizmo srityje „Blue Origin“ konkuruoja su bendrove „Virgin Galactic“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()