Jeffas Bezosas atskleidė keistą metodą, pagal kurį organizuoja pasitarimus - taip jie vyksta tik „Amazon“  (2)

Neišvengiama didelio verslo dalis - nesibaigiantys susitikimai. Nors šiais laikais dalies jų padeda išvengti technologijos, susitikimai ir pasitarimai vis dar vyksta. Problema ta, kad didelė dalis jų būna neproduktyvūs, nes pasitarimo dalyviai nesusikoncentruoja, nesutelkia dėmesio ar apskritai nenori klausytis. Jeffas Bezosas to nemėgsta, todėl savo kompanijų pasitarimuose naudoja vieną gudrybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeffas Bezosas susitikimų nemėgsta, tačiau kartais jie yra būtini. Pagrindiniai kompanijos darbuotojai turi žinoti strategiją ir artimiausius darbus. Kitaip gali prasidėti problemos, kuomet nesutelktas dėmesys kainuos laiką ir pinigus. Todėl Bezosas visiškai uždraudė per pristatymus naudoti skaidres, nes jos, pasak turtingiausio pasaulio žmogaus, tik blaško dėmesį.

Jei „Amazon“ užimsite atsakingas pareigas, šalia savo profesinių žinių turėsite išsiugdyti ir gerus rašytojo ir skaitytojo įgūdžius. Kas nors kiekvienam pasitarimui turi parengti šešių puslapių atmintinę, kurioje išdėstytas tikras tekstas, pasakojimas, o ne tik svarbiausi taškai. Tas tekstas yra labai svarbus, nes sukuria kontekstą susitikimui. Tiesa, Bezosas neatskleidžia, kodėl ši atmintinė būtinai turi būti 6 puslapių ilgio.

Atmintinės rašymas patikimas tam vadybininkui, dėl kurio valdomos srities ir organizuojamas susitikimas. Į konferencijų kabinetą susirinkę darbuotojai iš pradžių skaito atmintinę. Taigi, pasitarimo pradžia visada būna tyli. O tuomet pasitarimo vadovas pradeda diskusiją, dėl kurios visi ir susirinko. Pats Bezosas mano, kad atmintinė yra kur kas geresnis sprendimas nei prezentacija su skaidrėmis.

Bezoso manymu, ilgas ir rišlus tekstas jo autorių priverčia patį gerai suvokti temą. Atmintinė rengiama bent savaitę - tai gana ilgas laikas šešiems puslapiams parašyti. Gerai susitikimo temą ir nagrinėjamas problemas suvokiantis atmintinės autorius jas moka išsamiai pateikti tiems, kurie su šia tema nėra taip gerai susipažinę. Pats Bezosas pripažįsta, kad nauji „Amazon“ darbuotojai dažnai mano, kad tai - keisčiausia pasitarimų kultūra, su kuria jie yra susidūrę. Net pats „Amazon“ vadovas mano, kad tai šiek tiek primena mokyklą.

Tiesa, jei mokytojas mokiniams liepia ką nors tyliai perskaityti, jei dažnai tiesiog tyliai pasėdi ir ilsisi. „Amazon“ susiduria su lygiai ta pačia problema, todėl Bezosas stengiasi pastebėti tuos vadovus, kurie tik apsimeta, kad perskaitė atmintinę. Jis juos įsidėmi ir specialiai kamantinėja. Skamba vaikiškai? Turtingiausias pasaulio žmogus mano, kad tai - geriausias būdas susitikimui pradėti. Tačiau Bezosas nėra vienintelis turtingas žmogus rengiantis keistus pasitarimus. Štai Muskas savo darbuotojus kviečia nepaisyti kompanijos hierarchijos ir tiesiog atsistoti ir išeiti, jei jie mano, kad susitikimas nėra produktyvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (2)