Štai kodėl niekada neturėtumėte miegoti šalia telefono: gali baigtis kur kas blogiau nei sutrikęs miegas  (2)

Norėdami naudotis išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu lovoje prieš tai rimtai apsvarstykite. Jau žinome, kad šie įrenginiai neigiamai veikia miego įpročius, bet Amerikos Niutono priešgaisrinės tarnybos darbuotojai pasidalino nuotrauką, kurioje aiškiai matyti apdegusi paklodė šalia įkroviklio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miegoti šalia kraunamo telefono ypatingai yra įpratę vaikai ir paaugliai, tad ši nuotrauka tik dar kartą įrodo, kaip tai yra grėsminga.

„Moksliniai tyrimai atskleidė, kad net 53 proc. jaunuolių krauna savo telefonus ar planšetes padėdami įrenginius po pagalve ar tiesiog ant lovos.

Kraunant susidaręs karštis negali išsisklaidyti, tad įkroviklis vis labiau kaista“, – teigė specialistai.

Kitų tyrimų rezultatai parodė, kad 72 proc. vaikų ir 89 proc. paauglių savo „miego aplinkoje“ naudoja bent vieną įrenginį.

„Dėl šios priežasties gali užsidegti paklodė, pagalvė ar lova. Tai kelia pavojų vaikams ir kitiems namie esantiems asmenims. Taip pat jokiu būdu negalima palikti kraunamo telefono vieno namuose, užsidegusi lova gali sukelti ir didesnį gaisrą“, – įspėjo priešgaisrinė tarnyba.

Labai svarbu, kad tėvai įspėtų savo vaikus apie potencialius pavojus ir patys atkreiptų dėmesį į tai, kur jungia įkroviklius, rašo prevention.com.

„Norėdami apsaugoti save, kitus ir savo įrenginį, visada naudokite tik originalų įkroviklį. Taip pat venkite įkrovimo ekstremalioje aplinkoje, kai per karšta ar per šalta. Kraukite įrenginį išėmę iš dėkliuko“, – pabrėžė vyriausioji technologė Rachel Rothman.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai (2)