Pasaulio gamtos fondas paskelbia liūdnus ir baisius duomenis: vien per pastaruosius 44 m. sunaikinta apie 60 proc. pasaulio gyvūnijos  (10)

Nevaldomas vartotojiškumas ir žmogaus ūkinė veikla lėmė, kad per pastaruosius 44 metus sunaikinta apie 60 proc. viso pasaulio gyvūnijos. Apie tai specialioje ataskaitoje skelbia Pasaulio gamtos fondas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacijos atstovai sako, kad padėtis kiekvienais metais tik blogėja.

Ataskaitoje teigiama, kad tokį drastišką gyvūnijos mažėjimą lemia nežabotas vartotojiškumas – maisto, įvairių išteklių. Tai esą galiausiai naikina per milijardus metų susiformavusį sudėtingą gyvybės tinklą, nuo kurio priklauso ir pati žmonija.

Nuo 1970-ųjų iki 2014-ųjų gyvūnijos sumažėjo 60 proc. Iš visų pasaulio regionų labiausiai nukentėjo Lotynų Amerika, kurioje gyvūnų sumažėjo netoli 90 proc. Teigiama, kad šiandien rūšys nyksta nuo šimto iki 1000 kartų greičiau, palyginus su laikotarpiu prieš kelis šimtus metų, kai žmogaus ūkinė veikla ėmė daryti įtaką žemės cheminei sudėčiai.

Ataskaita parengta remiantis duomenimis, gautais stebint beveik 16 tūkst. žinduolių, paukščių, žuvų, roplių ir varliagyvių populiacijas – daugiau nei 4000 gyvūnų rūšių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Lukas Kivita
(11)
(3)
(8)

Komentarai (10)