Traktorius, kurio šiaip sau niekur nesutiksite – ypatingai modifikuotas „John Deere 8295RT“ pagamintas pagal specialų užsakymą (Video)  ()

„John Deere“ traktoriai Lietuvos ūkininkams yra gerai pažįstami. Jie yra giriami dėl patikimumo ir technologijų, nors, aišku, kaip ir viskas šiame pasaulyje, patinka ne visiems. Tikriausiai daugelis su traktoriais besidarbuojančių žmonių atpažintų ir vikšrinį modelį 8295RT. Tačiau taip iškelto ir papildomus du ratus turinčio „John Deere 8295RT“ tikriausiai nesate matę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, kad traktoriai, kaip ir automobiliai, gali būti modifikuojami. Internete dažnai apkalbamas Betmobiliu pravardžiuojamas „Valtra T171 Advance“ su toli į priekį iškeltais ratais. Jis taip modifikuotas buvo ne dėl išskirtinės išvaizdos, o tiesiog kovojant su žemės sumynimu. Kviečiame paskaityti ir apie tą traktorių, o dabar pažvelkime į šį modifikuotą „John Deere 8295RT“

„John Deere 8295RT“ – tai didelis vikšrinis traktorius, skirtas įvairiems žemės ūkio darbams. Vikšrai jam reikalingi siekiant padidinti sukibimą ir tuo pačiu sumažinti spaudimą į žemę. Bent keletas „John Deere 8295RT“ traktorių yra ir Lietuvoje, kur jie aria, kultivuoja žemę bei atlieka kitus darbus. Tik nei vienas iš jų neatrodo taip, kaip matote nuotraukoje aukščiau.

Tai – visiškai unikaliai modifikuotas „John Deere 8295RT“ traktorius. Visa vikšrų konstrukcija pakeista taip, kad traktoriaus kabina ir variklis būtų kur kas aukščiau. Taigi, vikšrai yra ilgesni, jie turi papildomą didelį ratą, varantysis ratas atsidūrė konstrukcijos viršuje. Įdomu tai, kad bent jau iš pirmo žvilgsnio vikšrų kontakto su žeme plotas išliko nepakitęs – jie tiesiog įgavo papildomo aukščio. Ir jei manote, kad dėl to traktorius prarado stabilumą, esate teisūs – jam reikalinga papildoma pora ratų, kurie seka už vikšrų. Štai kaip atrodo panašus, nemodifikuotas, tačiau šiek tiek galingesnis „John Deere 8345RT“:

Taigi, kam prireikė tokio stipriai modifikuoto traktoriaus? Ogi vienam vynuogynui Prancūzijoje. Vynuogių plantacijos – tai labai specifiniai ūkiai, turintys unikalių poreikių. Jiems kuriamos įvairios specializuotos mašinos, tarpk kurių yra ir traktoriai. Aukšta šio modifikuoto monstro prošvaista leidžia jam važiuoti virš vynuogių eilių jų nesužeidžiant. Priekyje galima sumontuoti įvairius įrankius, pavyzdžiui, smulkintuvą ar genėtuvą. Štai trumpas prancūzų reportažas apie šį modifikuotą „John Deere 8295RT“:

Tokio traktoriaus prireikė vienam vynuogynui Prancūzijos Šampanės regione. Jis susidūrė su tinkamo traktoriaus trūkumu – rinkoje siūlomi aukšti traktoriai buvo nepakankamai universalūs ir galingi, dauguma nešiojo ratus. Vikšrai traktoriaus svorį paskirsto didesniame plote, todėl jie trapiems vynuogynams yra labai svarbūs. Savo širdimi šis  „John Deere 8295RT“ tebėra toks, koks buvo – jis yra varomas 9 litrų 6 cilindrų variklio, išvystančio 295 arklio galias. Paaukštinta važiuoklė buvo sukurta panaudojus seno John Deere kombaino dalis – modifikuoto traktoriaus korpusas yra bent 93 centimetrais aukščiau nei buvo. Modifikuotas traktorius yra pakankamai universalus – jis gali mulčiuoti, tręšti, purkšti, genėti, sėti. Plačiai sumontuoti vikšrai apima net tris vynuogių eiles, nors dažniausiai dirbama tik su vidurine.

Modifikavimas užtruko net 2 metus. Prireikė daug pamąstymų, tačiau paties traktoriaus labai modifikuoti nereikėjo – pakeitus vikšrų konstrukciją jis greitai sugrįžtų į originalią būklę. Būtent dėl to „John Deere 8295RT“ ir buvo pasirinktas kaip tinkamiausia bazė šiam projektui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Nodum.lt
Nodum.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()