Didžiausios Adolfo Hitlerio klaidos, kurios privedė prie visiško kracho: jis tikrai nebuvo karo genijus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2018-11-08 15:57
paciam galia gan idomiai rasoma. kas butu jei butu laimejas. manau butu daug gerau. esu girdejas kad kaskoks serialas yra apie tai kad tipo laimejo voketia ir kaip gyvena zmones laimejus hitlerui
SaMaras 2018-11-08 16:05
Kas būtų jeigu butų nebūtų? totalios spekuliacijos be jokių galimybių numatyti.. Galbūt laimėjus hitleriui represijos būtų tokios, kad visi nearijai per kaminus išrūktų.. galbūt kaip tik geriau visi gyventų.. gal būtų buvę blogiau, bet trumpiau nei prie ruso.. galbūt visi gyventų geriau, bet tavo probabutė būtų pakasta kažkur griovį ir tavęs tiesiog nebūtų ir tau nebūtų aktualu, kad kažkas gyvena labai gerai.. galima taip tęsti iki begalybės.. tačiau iš esmės kiekviena valdžia, kiekviena ideologija, kiekviena civilizacija prieina savo klestėjimo pabaigą ir kažkas atsiranda po to..
vanduo4 2018-11-08 17:07
- Nejaugi patyrusių generolų patarimai Hitleriui buvo beverčiai? - Kaip ten bebūtų, greitas teritorijų užėmimas (tarkim Maskvos) nebūtų garantavęs laimėjimo, nes teritorijas dar reikia išlaikyti. Ką daryti su tūkstančiais suimtų rusų kareivių? ---------------------------------------------- ........... Valdžia nėra įgimta, ją reikia pasiimti.
Pasalietis 2018-11-08 17:40
Serialas apie tsi kaip naciai laimejo ww2 vadinas: man in the hight castle
kiesza 2018-11-08 18:03
Blogas, prastas straipsnis, autorius kažką nevykusiai plagijavo.. Nepalietė Anglijos ? Tik jos teritorijoje 6000 žmonių užlenkė. Nepalietė.. Iki Leningrado, maskvos, stlingrado nėra "didesnė SSRS teritorija" ? Hitleriui generolai aiškino kaip kariauti kasdien po dukart per dieną, per kiekvieną fronto padėties aptarimą. Jūrų liūto nebuvo niekada atsisakyta 1941 viduryje vokiečiam tikrai nepablogėjo, nes jie tada dar nebuvo užpuolę TSR, užpuolė tik 06-22 o pablogėjo tik stalingrade 42 gale Vokiečiai turėjo geriausią santykį tiek per WWI, tiek WWII, tiek technikos praradime, tiek piliečių. Be abejonių geriausi kariai, net karo nusikaltimai jiems nelimpa, o metami į vokietį nutykšta ant Lituvio..
AAA000 2018-11-08 22:10
tai kad sifiliu sirgo ir pabaigoj jo asmenis daktaras padare is "vado" narkomana manau butu prasilaike vokieciai kokius 5 metus ilgiau su adekvaciu ir neserganciu "vadu". bet vistiek butu pralose del resursu ir ypac gyvosios jegos trukumo. dabartine vokieciu atviru duru imigracijos politika yra butent sitos klaidos taisymas. ant pilieciu trukumo greblio jie kaip tauta nebelips. o vieninga europa irgi pagrinde vokieciu projektas, kur ww2 pagrindiniai laimetojai vel kazkokia penkta koja taip kad nieko nepralose tie vokieciai, o sugebejo islikt vienu is pasaulio centru, nors ir siektiek apipesiotu.
Sebastianas 2018-11-09 17:36
IMO, didžiausia klaida, kad Vokietija kariavo keliais frontais vienu metu.
Wolfy 2018-11-09 18:17
Būtent, niekas negali kariauti prieš beveik visą pasaulį. Nebuvo tokios galybės ir tikriausiai niekad nebus. Aišku, jeigu atvirai, tai nei vienos pusės nepalaikau (nacių ir sovietų), nes abidvi pusės vykdė be proto didelius nusikaltimus žmonijai.
AAA000 2018-11-09 21:22
jokia cia klaida. cia jum smegenis rusu ir amerikieciu propaganda plauna ir tiek jei uzkariavimo procesas pazangus - jis nesustabdomas. taip pvz Siaures Amerika uzkariavo europieciai, arba dar seniau Pietu Amerika ispanai. vokieciai pralose ne del frontu kiekio, o del nepakankamos pazangos. neprilipo ju ivedami pakeitimai ir tiek. karuose dalyvauja visada trys jegos. puola tie kur nori itvirtint nauja sistema. ginasi ir priesinasi tie kur palaiko konkuruojancia sena sistema. ir svarbiausia - trecioji jega - pasyvus palaikytojai, kurie ivertina busimas karo pasekmes. arba kitaip pasakius vietiniai gyventojai, neutralieji. vokieciai pasiule technine pazanga ir visuomenes apribojimus. apribojimai buvo per griezti ir tiesiog neprilipo. tai ir pralose kara. tada subego "laimetojai" ir issitampe vokieciu sukoncentruotas technologijas