Ar eidami miegoti uždarote miegamojo duris? Beveik 60 proc. žmonių miega su atvertomis miegamojo kambario durimis, o tai gali kainuoti gyvybę (Video)  (4)

Dantų valymas, veido prausimas ir pižama – tokia yra vakaro rutina. Tačiau daugelis prieš įlipdami į lovą pamiršta vieną gyvybiškai svarbų dalyką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausių tyrimų duomenimis, beveik 60 proc. žmonių miega su atvertomis miegamojo kambario durimis. Tai gali būti gyvybės ir mirties klausimas kilus gaisrui namie. Uždarytos durys sulėtina liepsnų plitimą, sumažina kenksmingų dūmų sklidimą, padidina deguonies kiekį ir sumažina temperatūrą.

Dėl padidėjusio sintetinių medžiagų naudojimo balduose ir namų statyboje, durų uždarymas gali išgelbėti gyvybę ir padėti saugiai pasprukti iš namų kilus gaisrui. Tai nėra tik sąmoningumo trūkumas. Dauguma asmenų neuždaro durų, nes yra klaidingai įsitikinę, kad taip saugiau.

Per pastaruosius dešimtmečius pasikeitė laikas, per kurį ugnis išplinta namuose. Anksčiau ugnis išplisdavo vidutiniškai per 17 minučių, dabar pakanka vos 3 minučių ar mažiau. Taip nutiko dėl degių medžiagų ir šiuolaikinio namo išplanavimo, kuriame vyrauja atviri aukštai.

Šią uždarų durų svarbą pabrėžė ugniagesiai. Kampanijos „Close before you doze“ tikslas buvo taip pat parodyti, kaip durys gali išgelbėti gyvybę. Prezentacijos metu jie parodė vaizdo įrašą, kokiu greičiu ugnis plinta, kai durys yra atviros ir uždarytos.

Taigi, prieš eidami miegoti įpraskite uždaryti ne tik savo, bet ir vaikų ar kitų artimųjų miegamųjų kambarių duris. Taip pat rekomenduoja įsigyti dūmų ir anglies monoksido detektorių, patikrinti namus, ar nėra potencialiai grėsmingų ugnies šaltinių bei susikurti pabėgimo planą, kurio gali prireikti nutikus nelaimei. Tokios nedidelės atsargumo priemonės gali daug ką pakeisti, pranešė prevention.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(28)
(-15)

Komentarai (4)