Ne viskas susiję su knygomis ir mokslais - 7 keisti faktai apie protingus žmonės, jų kūnus, pomėgius ir charakterį  (4)

Daug kas mėgsta sakyti, kad pasaulyje per daug kvailių. Tačiau iš tiesų apsižvalgę aplink pastebėtumėte labai daug labai protingų žmonių. Mokslas jais labai domisi ir pastebėjo kelias keistenybes - štai 7 iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Protingi žmonės labiau mėgsta kates

2014 metais atliktas tyrimas parodė, kad šunis mylintys ir juos auginantys žmonės yra aktyvesni. Tai - suprantama. Šuo ragina šeimininką būti fiziškai aktyvesniu. Tačiau kates auginantys žmonės, pasirodo, yra protingesni. Tai galima paaiškinti įvairiai, tačiau tikėtina, kad kates renkasi tie, kurie daugiau dirba, mokosi ir negali skirti laiko šuns vedžiojimui.

2. Protingi žmonės yra aukštesni

Nepulkite matuoti savo ūgio ir juoktis iš žemesnių draugų, tačiau 2008 metais atliktas tyrimas parodė, kad aukštesnį IQ turintys žmonės yra aukštesni ir uždirba daugiau.

3. Neturėjote lytinių santykių mokykloje

Vienas tyrimas, į kurį įtraukti 12000 žmonių duomenys, nustatė, kad tie, kurie mokykloje neturėjo lytinių santykių, yra protingesni. Mokslininkai mano, kad protingesni žmonės tiesiog vengia rizikos, pasižymi prastesniais socialiniais įgūdžiais ar tiesiog tam neturi laiko.

4. Visada jaudinatės

Egzistuoja visa eilė tyrimų, kurie rodo, kad protingesni jauni žmonės dėl visko jaudinasi. Nerimą jiems kelia įvairios situacijos, įskaitant ir tas, kurios nėra pavojingos ar labai reikšmingos. Jie jaudinasi dėl kitų nuomonės, socialinių ryšių, ateities, savo pačių ydų. Kartais perdėtas nerimas gali peraugti ir į įvairius sutrikimus.

5. Protingesni išmoksta skaityti anksčiau

Kada išmokote skaityti? Kai buvo maždaug 5 metų amžiaus? Tai - laikas, kuomet išmoksta skaityti daugiausia žmonių. Tačiau mokslininkai iš Jungtinės Karalystės nustatė, kad tie, kurie ima skaityti anksčiau nei kiti, užaugę dažnai būna protingesni. Įdomu tai, kad šiam tyrimui pasirinkti dvyniai, kurie išmoko skaityti ne vienu metu. Iš viso į tyrimą įtraukta 2000 dvynių porų ir daugelis brolių ir seserų, kurie ėmė skaityti anksčiau, užaugę lengviau susidorodavo su intelekto testais.

6. Jie geria

Tyrimai parodė, kad tie amerikiečių ir britų žmonės, kurie vaikystėje geriau pasirodydavo intelekto testuose, užaugę suvartoja daugiau alkoholio. Kitas tyrimas taip pat parodė, kad gerai intelekto testus sprendžiantys vaikai suaugę dažniau imasi ir lengvų narkotikų.

7. Jie yra gana liekni

Net keli tyrimai parodė, kad tie vaikai, kurie surenka daugiau taškų intelekto testuose, užaugę dažniausiai būna liekni. Vienas tyrimas net surado tiesioginį ryšį - kuo didesnė liemens apimtis, tuo žemesnis intelektas. Kitas šiek tiek naujesnis tyrimas parodė, kad tarp vaikų aukštesnis kūno masės indeksas gali būti siejamas su aukštesniu IQ. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(25)
(7)

Komentarai (4)