Atsiras nauja verslo šaka? Įsikūrė net kelios kompanijos, kurios imsis kosminių palydovų aptarnavimo - ką tokio sugalvojo ir kam to reikia (Video)  ()

Didėjantis palydovų skaičius orbitoje – ir veikiančių, ir nebeveikiančių – skatina ir naujų verslų atsiradimą. Per pastaruosius metus įkurtos net kelios kompanijos, ketinančios teikti orbitinio palydovų aptarnavimo paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų atstovai dalyvavo susitikime su JAV federaline valdžia ir kalbėjo apie srities iššūkius bei perspektyvas.

Kosminių šiukšlių nuolatos vis daugėja – šiuo metu JAV kariuomenė seka 23 tūkstančius objektų kosmose, iš kurių tik 1900 yra veikiantys palydovai, o visa kita – įvairios nuolaužos arba pagedę prietaisai. Geriausia išeitis su jais susitvarkyti – patraukti juos į Žemės orbitą, kad lengvai sudegtų. Bet dar geresnė išeitis, žvelgiant į ateitį, būtų išvengti šiukšlių kaupimosi.

Kai kurios šalys, pavyzdžiui Prancūzija, jau kurį laiką reikalauja, kad jų kompanijos naujus palydovus užprogramuotų nukritimui į atmosferą po 25-erių metų. Bet dar geriau būtų tiesiog prailginti palydovų tarnavimo laiką – tokia ir yra orbitinio aptarnavimo kompanijų vizija.

Viena iš šių kompanijų, SSL, jau 2021 metais ketina paleisti erdvėlaivį, kuris skraidys geostacionarioje orbitoje, galės prisijungti prie ten skriejančių kitų palydovų, juos užpildyti kuru, pakoreguoti jų orbitas ir net kažkiek suremontuoti.

Šiuo metu geostacionarioje orbitoje skraido apie 500 palydovų, daugiausiai skirtų telekomunikacijoms. Kiekvieno tokio palydovo paleidimas kainuoja šimtus milijonų dolerių, o aptarnavimas būtų tikrai pigesnė išeitis, taigi kompanija tikisi, kad klientų jai netrūks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()