Nuodingiausias pasaulyje gyvūnas – tikrai ne tas, apie kurį pagalvotumėte: paralyžiuoja auką, tačiau savyje turi medžiagos, kuri 1000 kartų efektyvesnė nei morfijus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2018-12-26 13:48
Būtų gerai, kad straipsnio autorius, prieš svaidydamasis tokiom frazėm kaip "klystumėte" įsitikintų savo teisumu kiek labiau, nei kažkur, neaišku kur, susiradęs neaiškų pop straipsnį apie "nuodingiausius gyvūnus". Tokia sąvoka kaip "nuodingiausias" yra savaime kvaila. Nuodų yra daug, įvairios sudėties, skirtingai veikiančių. O gyvūnai tuos nuodus taip pat skirtingais būdais naudoja. Nėra kažkokio aiškaus mato "nuodingumas", kurį galima išmatuoti, lyg ilgį su liniuotę... Galima matuoti pagal tai, kokio nuodų kiekio į kg reikia, kad žmogus mirtų; galima matuoti ir pagal žmonių mirčių skaičių; pagal taip, kaip greitai žmogus, gavęs nuodų nuo gyvūno, miršta; pagal tai, kiek susitikimų su gyvunu baigiasi žmogaus mirtimi ir t.t. Ir visur topuose bus vis kitokie gyvūnai. Tad tikrai neklysta tie, kas laiko "nuodingiausiais" gyvates ar vorus, viskas priklauso nuo požiūrio kaip vertinsi. Taip pat, nepaminėta, bet daug ko taip pat "laikoma nuodingiausia" yra kubomedūza.
zet 2018-12-27 10:15
kai buna klausimas per koki protamusi koks nuodingiausias gyvunas tai teisingas atskamas skiriasi vis: tai meduza,tai varle,tai juros sraige, tai dar kitas. Nes nera vieno kriterijaus vertinant. Aisku, pagrindinis, tai nuodu kiekis, bet atsakymai vis skiriasi Tad pries savaite per viena tokia viktorina/protamusi buvo teisingas atsakymas "meduza". As tingiu cia gilintis, bet gal autorius galetu pasidometi daugiau apie nuodingiausius gyvunus pries rasant straipsnius, ar tiksliau verciant juos? O ir pats straipsnis toks lyg ant klozeto per kelias minutes parasytas
DarkNRG 2018-12-27 21:51
Nuodingiausias gyvunas - uosviene