Tiesa ar melas - 15 didžiausių pasaulio laivų teršia kaip visi pasaulio lengvieji automobiliai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arminas 2018-12-27 01:43
Labai prasti faktai, skaičiai iš skrybėlės ištraukti gėda yra išvis tokios rašliavas publikuoti. Patarčiau visiems kas skaitėt šį straipsnį ir kam bent kažkiek įdomi ši tema pažiūrėti dokumentinį filmą pavadinimu "cowspiracy".
who 2018-12-28 11:18
Pasinaudojau Armino rekomendacija ir pažiūrėjau Cowspiracy. Faktai išdėstomi logiškai ir panašu į tiesą, žmogaus plėšrūno prigimtis naikina planetą. Paradoksas kad daržovės parduotuvėje lyginant kg kainą dažnai brangiau už mėsą.
who 2018-12-28 13:23
Mano komentaras vertinamas neigiamai, būtų įdomu išgirsti argumentus.
immortallt 2018-12-28 15:40
Atėjo bičiukas, pats save patenkino ir nori žinoti, kodėl kitiems nepatiko
Kirtiklis 2018-12-28 16:17
No shit, Vatson!! 7.5 milijardo žmonių naikina planeta, koks netikėtumas, bet va Kalėdų proga visai faina gauti naują telefoną, ir tada dzin ta planeta pasidaro...
who 2018-12-28 18:05
Jūs turbūt nežiūrėjote video, bet esmė kad gyvulininkystė alina planetą labiau nei transportas ir pramonė kartu sudėjus. Šiame kontekste naujas telefonas sudaro tik nedidelę dalį žalos. Taip pat ir 7.5 ar 9mlrd. žmonių savaime nėra problema. Tik tiek tenorėjau pasakyti. Peace.
Kirtiklis 2018-12-28 18:45
Deja, trumpai - pasimovėt ant propagandos, kur faktai pritempti ar pakurti. Tokio pat lygio kaip "plokščios" žemės įrodymų filmukas yra - 200 Proofs Earth is Not a Spinning Ball - Lithuanian Language kur faktai įtikina kad taip ir yra (o kaip gi kitaip, juk tam ir vadinama propaganda). Kaip ir Cowspiracy - esmė - tapk veganu, arba visi turi tapti ir nebus problemos. Dabar šiek tiek pažvelkim: Richard Oppenlander - veganas, parašęs knyga - Comfortably Unaware, pagal kuria ir kurtas filmas. William Tuttle, Howard Lyman, David Simon - kalbinti expertai - veganai, kurie neturi jokio ryšio su agrikultūrom ir aplinka. Jei nori yra detaliau su nuorodom ir šaltiniais pažvelgta į ale "faktus" ir statistika - https://farmingtruth.weebly.com/a-compl ... istic.html Ne viskas auksas kas auksu žiba. Daugiau analizės gali pats susirasti ir tikrinti faktus. P.S. Žmonių kiekyje ir yra problema. 10 žmonių tiek nesunaudos resursų ir neprišiukšlins kiek 100 žmonių.
who 2018-12-28 21:32
Daugiau pasidomėjus pripažįstu kad skaičiai pritempti į didesnę pusę, bet faktai bent iš dalies atitinka tikrovę, skirtingai nei plokščios žemės teorijoje. Neradau šaltinio kur būtų atsižvelgiama į visą galvijų pramonės daromą poveikį, bet jis akivaizdus: sunaudojamas ženklus kiekis vandens ir pašarų, iškertami miškai dėl ganyklų ir žemdirbystės, užteršti vandenys. Duotoje nuorodoje (farmingtruth.weebly.com) linkstama į fermerių interesų gynimą. Nieko keisto, mėsos pramonė pasaulyje dominuoja lygiai kaip naftos, alkoholio, tabako, farmacijos pramonės, kurios gauna dideles pajamas ir suinteresuotos kad jų biznis nepatirtų nuostolių. Iš pradžių problemą ignoravusi Greenpeace, dabar jau skelbia kad mėsos suvartojimas turi būti mažinamas norint sumažinti globalinį atšilimą Didelė populiacija - neišsivysčiusių šalių problema. Jie negali sau leisti valgyti daug mėsos, bet auganti pramonė palieka kalnus šiukšlių, daug atgyvenusio šlamšto atkeliauja iš pirmųjų šalių. Vis tik kylant pragyvenimo lygiui populiacijos augimas lėtėja ir žemė persipildyti neturėtų kaip kartais pranašaujama. Dar yra daug neišnaudotos erdvės ir atsiranda naujos maisto auginimo technologijos. Tiems kas valdo pramonę didesnis žmonių kiekis reiškia daugiau darbo rankų ir daugiau nubyrančio pelno. Su kiekvienais metais didėja pramonės automatizavimas, bet kažin ar robotika bus pigiau nei darbo beždžionėlė iš 9 mlrd. populiacijos. Šiai dienai nėra globalaus sprendimo pažaboti taršą, keista kad net ES neįstengia pilnai apriboti plastikinių pakuočių, už to manau slypį lobizmas, t.y. pramonė kuriai taip pigiau ir patogiau, o pasekmes turės spręsti ateities kartos.