Nevalgote mėsos, kad išgelbėtumėte pasaulį? Be reikalo - buvimas vegetaru nepadeda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2018-12-29 15:17
.
Shinigami 2018-12-29 15:40
Išvada: reikia apmokestinti ne mėsą, o veganus
UTF16 2018-12-29 16:58
Kalbant apie maisto poveikį aplinkai, būtent apie išmetamųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, yra gerokai daugiau tyrimų, nei minima straipsnyje. Kitas panašaus pobūdžio tyrimas iš Italijos (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5522483/), kur buvo lyginami įvairūs faktiniai mitybos planai, nustatė 37 % su maisto maisto gamyba susijusių šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio skirtumą tarp mėsos valgytojų ir veganų.
runce 2018-12-29 18:25
didžioji dalis gyvulininkystės teršalų yra apykaitos rate, kitaip sakant, beveik neteršia. transportas gi naudoja iškastinį kurą, susidariusį prieš milijonus metų
Shinigami 2018-12-29 19:13
Būtent. Prieš kuri laiką čia buvo straipsnis kiek daug vandens sunaudojama gyvulininkystėje. Kaip visa vandenį sunaudos gyvulininkystė. Tik pamiršo, kad gyvulininkystei nereikia labai švaraus vandens, pilnai užtenka paviršinio iš upių ir ežerų. Upių vanduo nuteką į jūra ir tampa nebevartojamas, nes surus. Gyvulių išmižtas vanduo taip pat nuteką į jūrą. Kad ir kaip bebūtų kiekvienas virvę traukia į savo pusę. Veganas ištrauks straipsnį ir pirštu baksnos į ten parašytus skaičius, net nesuvogdamas nei tu skaičių nei pačio tyrimo ir jam nerūpės kad šimtai kitu mokslininkų ši tyrimą jau prieš kelis metus užginčijo. Kaip ir šitame straipsnyje aprašytas atvejis.
daynewss 2018-12-29 19:28
Bet yra vienas bet. Atrajodami ir virškindami žolėdžiai gyvūnai išskiria metaną. Kad ir koks būtų uždaras gyvulininkystės ūkio ciklas, jis vis vien generuos metaną. Šita ataskaita žaidžia žodžiais, o gal vertimas iš originalo, bet jei išskirti vien metaną, tuomet procentai pasiskirstytų kitaip.
who 2018-12-29 22:00
Kaip ten bebūtų dėl oro taršos, gyvulininkystė viena pagrindinių priežasčių masiniam miškų kirtimui, naikinami pasaulio plaučiai ir biologinė įvairovė. Be to, keičiantis gyvenimo būdui, nebėra reikalo prisikimšti riebaus kepsnio ar lašinių, kaip tai darė proseneliai visą dieną ardami laukus. Dirbantiems sėdimą darbą tik privalumas lengviau įsisavinamos medžiagos ir neapkrautas virškinimas. Tai, ko gero, viena iš priežasčių dėl sparčiai populiarėjančios žaliavalgystės, nebūtinai visi samoningai nori išgelbėti pasaulį. Mėsos pramonė panikuoja, bet be reikalo, kaip pastebima mėsos suvartojimas vis vien didės dėl populiacijos didėjimo ir kylančio pragyvenimo lygio trečiose šalyse.
shift 2018-12-30 02:32
immortallt 2018-12-30 02:48
Indai be mėsos gyvena, kas sako, kad neįmanoma - kvailys. Bet be mėsos gyvenimas sudėtingesnis, kad gautums visas reikiamas medžiagas. Organika pūdama metaną ir skleidžia, čia kas dėl gyvulininkystės. Kas dėl ekologijos, veganai dažnai vartoja egzotinius produktus, arba ekologiškus, kurių tarša keliskart didesnė nei įprastų produktų. Kitas dalykas, daug kas mano, kad grūdus augina specialiai gyvūliams. Netiesa. Jaučių iš vis grūdais nešeria, nes pradeda sirgti. Kitas dalykas, tuos grūdus kuriuos naudoja gyvulininkystėje, žmonės jų nevalgytų.
Shinigami 2018-12-30 09:58
Kad be mėsos neįmanoma dažniausiai kartoja veganai. Aš sakau, kad nesu mazochistas, todėl mėsa valgau. Bet tai nereiškia, kad be jos negaliu. Čia taip pat geras pastebėjimas. Organika pūdama išskiria ir CO2 ir metaną, o kai gyvuliai ją suėda išskiriama mažiau metano. Vadinasi gyvulininkystė mažina metano išskyrimą. Egzotiškus, ekologiškus ir brangesnius produktus už mėsą. Straipsnyje apie tai taip pat gerai parašyta, kad gyvulius dažniausiai augina ant žemės kuri netinkama daržovėms.
Monochamus 2018-12-30 14:52
Išgooglinau, kad 2011 metais JAV buvo 30086000 beef cows and 9085000 dairy cows ( https://www.quora.com/How-many-cows-are-there-in-the-US ) Sumoje , nei, kad laukinėje gamtoje buvo bizonų, iki atvežant karves. O aš visą laiką liūdėjau dėl išnaikintų Bizonų. pasirodos, reikia džiaugtis naikinama gamta, nes juk bezda tie gyvuliai... Taip pat dar reikėtų ir Amazonės džiungles iškirsti ir likusį plotą užsėti kokia nors vegetariška kultūra. Nes juk ten tose pelkėse nuolat susidaro dideli kiekiai metano! Tegyvuoja gamtos išsaugojimas pagal vegetarus! P.S. na o jei atmetus sarkazmą, tai aš manau, kad tas "bezdėjimo" argumentas yra visiškas bullshitas, sugalvotas ne realiais skaičiavimais, o eilinis bandymas dar kaip nors prisi**sti prie gyvulininkystės. Vegetarai, kaip ir religiniai fanatikai, ne savo ideologiją lipdo pagal faktus, o faktus lipdo pagal savo ideologiją. P.P.S. Ėmiau tik JAV, bet likusiame pasaulyje taip pat buvo didelių bendruomeninių laukinių galvijų populiacijos, panašios, kaip Amerikoje bizonai. Ir labai daug kur jos smarkiai išnaikintos. Neabejoju, kad šiuo metu naminių gyvulių yra mažiau, nei buvusios laukinių gyvūnų populiacijos.
AAA000 2018-12-30 15:16
niekus cia rasinejat. skaiciuot kas daugiau isskiria metano - cia isvis kvailiu diskusija su kvailiais. vegetarizmas yra debilizmas pats is saves - nes paremtas ne kazkokios vertes sukurimu, o elementariu ignoravimu. tai mados reikalas. ir tiek. mazdaug kaip sakyt - man nepatinka geltona spalva, as nenenesioju geltonos spalvos drabuziu ir del to gelbeju pasauli ar ten dar kazkoks nusipelnes tampu visuomenes naudai... ir pudineju ant visu, kur tik pamatau geltona aiskinu apie getonos spalvos zala ir pan... argumentacija cia net nera svarbi. pamatinis vegetarizmo principas jau debilizmas savaime mesos ignoravimas... o norinciu but madingais ir "zengt su laiku" durniu niekada nestigo... nesuprantu as tokiu zmoniu, kur dziaugiasi pasivadine vegetaru. cia kaip vaiksciot uzsikabinus lentele ir visiems girtis - kad esi durnius beja - as cia netaikau zmonems - kur nevalgo mesos del asmeniniu priezasciu ar kazkokiu specifiniu problemu. cia skirta butent vegetarams ir panasiems (-)anams ta prasme, kur galvoja - kad demonstruot savo durnuma yra kietas dalykelis ir ateities tendencija
iPienius 2018-12-30 15:35
uzauginti grudai pagal kokybe skirstomi i kokybes klases. prasciausios kokybes grudai nera tinkami zmoniu maistui, bet labai tinka gyvuliu pasarams. uzauginti vien geros kokybes grudu nera imanoma, nes kazkiek bus ir blogos. todel ar geriau tuos blogos kokybes grudus tiesiog ismesti ar sunaudoti auginant gyvulius?
kestutisz 2018-12-30 17:42
Čia mažiausia problema. Dabar stumiama ant valgančių mėsą, kad atseit per brangiai ir pe geria matinatės, na tipo neekologiškai. Paskui stums ant tų kurie šlamščia per brangią ir per gerą žolę/grūdus/etc. Žodžiu kartelė vis leisis.
AAA000 2018-12-30 18:05
va cia jau rasineji kazkoki propagandini mesla... nu kaip tu isgali parasyt tokius zodzius "P.S. Nieko nereklamuoju ir neagituoju" tiesiai po tokiu zodziu... "Žaliavalgystė yra ateities žmonių gyvenimo būdas". arba kaltint kazka neizvalgumu ir viadint ateities nuspejika parasius tai - "bet kaip visada, ateitį šiandien sugeba įžvelgti nedaugelis" - kai man is sono paziurejus i tokias rasliavas persasi isvada - del per paprastos augalines mitybos autoriui jau smegenu funkcijos panasu atsisakineja... smegenys yra zmogaus organas - kur reikalauja ypac sudetingu baltymu savo veiklai ir suvartoja ju liuto dali... raumenyno funkciju palaikymui pvz tiek nereikia...
iPienius 2018-12-30 18:42
kazkodel man atrodo, kad veganai yra labai pikti zmones, nes nevalgo skanaus maisto, o minta paprasciausia zole. kai pats valgai neskaniai, tai nenori, kad ir kiti skaniai valgytu.
daynewss 2018-12-30 20:06
"...smegenys yra zmogaus organas - kur reikalauja ypac sudetingu baltymu savo veiklai ir suvartoja ju liuto dali... raumenyno funkciju palaikymui pvz tiek nereikia" - neblogai, tiesiog puikiai. Kurioj palatoj guli?
AAA000 2018-12-30 21:25
pabelsk i siena - gal atsiliepsiu tada galbut suzinosi
who 2018-12-30 23:22
Kai pritrūksta argumentų prasideda patyčios. Komentaruose priešprieša primena Herbert George numatytą ateities pasaulį "Laiko mašinoje" su dvejomis rasėmis - gėlių vaikais ir morlokais.
punktyras 2018-12-31 10:45
O gyvulininkystė apsieina be transporto, be ž.ū. technikos, be trąšų ir visų kitų iškastinį kurą naudojančių sričių?