„Apollo“ astronautas: siųsti žmones į Marsą būtų kvaila ir beveik absurdiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-01-07 12:00
tada ir Antarktida ir TKS taip pat lėšų švaistymas be naudos.
iPienius 2019-01-07 12:42
realiai marse ar menulyje be moksliniu tyrimu daugiau nera ka veikti. astronautai/mokslininkai per kelias dienas padarys daugiau moksliniu atradimu, nei InSight per visa savo tarnavimo laika. o paprastiems zmonems ten nebutu, ka veikti
HardAxe 2019-01-07 14:36
tai tas pats ir su antarktida/ISS. Mokslininkai/turistai.Beje, man regis daugiausiai realios naudos gaunam ne iš to, k jie atranda, o iš to, kas sukonstruota pačioms misijoms. Visokios super šiltos/lengvos/atsparios medžiagos išrastos kosmoso ar tyrimų pramonei, bet ne nulinės gravitacijos pagalba. Net nesileisdamas į marsą o kabėdamas orbitoje ir valdydamas roverį be lago žmogus padarytų daug daugiau per tą patį trumpą laiką, lyginant su dabartiniu progresu. Bet čia būtų sudėta dafiga pinigų į dafiga informacijos, visom prasmėm (tuo pačiu ir finansavimo stabilumo) yra dirbti pamažu su stabiliais rezultatais.
Kirtis 2019-01-07 14:43
Kalbant konkrečiai apie InSight misiją, tai ji yra ilgalaikių stebėjimų ir matavimų programa, kurios niekaip nepagreitintų ir per trumpesnį laiką neatliktų vietoje esantys astronautai. Sutrumpėtų nebent prietaisų sumontavimo ir paruošimo darbui laikas. Bet patys tyrimai pareikalautų tiek pat laiko. Tačiau tokių marsaeigių, kaip Curiosity (kuris tikrai yra marsaeigis, kai tuo tarpu Insight yra tik nusileidimo platforma, kuri visą savo tarnavimo laiką niekur nejudės, todėl ir vadinti marsaeigiu ją netinka) darbą tikrai supaprastintų ir pagreitintų vietoje esantys žmonės, nes jie galėtų vietoje detaliai apžiūrėti objektus, priimti sprendimus apie jų patrauklumą tyrimams ir operatyviau priimdami sprendimus, aprėpti platesnę tyrimų zoną. Tačiau visam tam reikia rizikuoti žmonėmis - dabar gi rizikuojama tik mašina... labai brangiai kainuojančia, tačiau visgi tik mašina.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-01-07 21:01
Na nežinau... Laikysiuosi tokios nuomonės: daryk tai, ką nori daryti su savo gyvenimu. Jeigu nori mirt Marse - tai tavo pasirinkimas. O jeigu visur ieškosi kažkokios "galutinės prasmės", tai gal iš gimdymo namų reikėjo pasukti tiesiai į morgą - vis tiek ten atsidursi, tai kam tos tarpinės stotelės?
HardAxe 2019-01-08 13:52
Na išlipę žmogėnai galėtų sugręžti seorius gyliau, ir sugręžiotų keliose vietose. Užtektų jiem nusivežti vieną perforatorių ir 30 strypų vietoj 30 modulių. Bet ir neišlipus, o tiesiog viską valdant iš orbitos darbai palengvėtų, marsaeigiai nuvažiuotų daug toliau per dieną. Tuo pačiu turint žmogiškųjų išteklių vietoje nutupdyti erdvėlaivį pavyktų daug lengviau. Galima būtų realiu laiku priimti sprendimus ir valdyti rankiniu būdu. Iš kitos pusės, tai turint tokį transportavimo payload, į kurį telpa igula galima būtų labai daug įdomios automatinės įrangos nusiųsti. Žmonės šiaip ar taip priklūs ir juos transportuoti sveria