Jūros lygis jau pakilo ir tai tik pradžia: tyrimai rodo, kad Antarktidos ledynai tirpsta šešiskart sparčiau negu prieš 40 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-01-17 13:33
Dar pridėsių. Kad 80% visu teršalų išskiria Kinija, Rusija ir panašios šalys kurios dėjusios ant taršos. Tad jei vienu procentu sumažės vakarų išmetimai, tada penkiais procentais padidės Kinijos išmetimai. Nes taršus verslas perkels gamybą į Kiniją. Kiek straipsniu apie plastiką vandenynuose, tik pamiršta pasakyti kad 80% to plastiko su Kiniškais ir Indiškais užrašais. O apmokestina plastiką su angliškais užrašais.
punktyras 2019-01-17 13:50
Pseudomokslininkų youtuberių grafikai nėra įrodymas. Iš Saulės mus pasiekiantis energijos kiekis nuo pramonės revoliucijos kaip nors žymiau nepasikeitė. CO2 kiekis smarkiai išaugo.
bahuriux 2019-01-18 09:53
Saulės energijos kiekis kinta tik 1, 25 W/m2 ribose nuo mim iki max, tai labai mažai turint galvoj kad vidurkis yra kažkur 1400 W/m2 virš atmosferos kosmose virš žemės, bet tai nesutrukdė įvykti ledynmečiams ir atšilimams praeityje prieš betkokia žymesnę žmogaus veiklą. Ir šiaip jau artinasi ledynmetis tikėkimės jis bus mažasis ir tikėkimės, kad pakankamai prigaminom CO2. Jei norėsit vėliau įmesiu grafikus ne tubinius sąmokslo, bet iš moksliniu stebėjimu tinklapiu. Saulės ciklai labai sudėtingi yra ir trunka po 11 metu ir dar ilgesni ir kai jie sutampa būna šikna. Ir ne tik nuo saulės ciklu, bet ir nuo žemės orbitos pokyčiu, bei kosminiu spinduliu priklauso daug kas.
immortallt 2019-01-19 12:44
Shinigami, Kinija dabar antra pasaulyje pagal investicijas į atsinaujinančią energetiką. Indija trečia. Rusija tai taip, neigia vis dar. JAV nors ir vedama Trump'o kuris teigia, kad anglys sveikiau nei motinos pienas, kol kas vis dar pirmauja pagal atsinaujinančios diegimą. Afrikos didžioji dalis prašoks iškastinį kurą iš viso. Esmė ta, kad atsinaujinanti jau pigiau nei iškastinis kuras. O dar jei visas pasaulis imtų ir susitartų, kad apmokestina iškastinį kurą pagal žalą, tai tas skirtumas kainos būtų toks didelis, kad per 15 metų liktų tik dujų turbinos tretiniam rezervui. Taip, prigaminkime CO2 tiek, kad atšiltų amžinas įšalas ir paleistų dar daugiau metano į atmosferą, tada bus itin šilta - dėl rūgštaus vandens žus pusė planktono - vandenynai taps beveik be gyvybės. Žemės ūkis irgi taps sudėtingas, nes pasikeis kritulių ciklai. Dėl kylančio vandens bus patirta šimtatrilijoninė žala miestams. Ir tik dėl to, kad tikiesi, kad išvengsi ledynmečio, kas šiaip nebus! Europoje bus šalčiau, nes turėtų sutrikti pasiskirstymo šilumos ciklas. O likusiame pasaulyje bus gerokai karščiau. O kai baigsis ledynmetis - tai iš vis bus pypiec. Ir taip, natūralūs ciklai yra, bet tai nereiškia, kad žmogus negali įpilti benzino į ciklą ir realiai patį ciklą paversti spirale.
bahuriux 2019-01-19 14:56
Pala tu sakai, kad geriau europa po 10-3000 m storio ledu, nes tada po ledynmečio nebus taip karšta? Rimtai?Beja per didžiuosius ledynmečius žemė visa buvo padengta ledu ir.nekartą, jei bus mažasis ledynmetis, tai tada atšilimas tik kompensuos temperatūru skirtumus, per tą laiką pereisim ant 100% švarios energijos juk ta linkme ir eina pasaulis. Stabdyti ar dirbtinai stabdyti žmonijos progresą mokesčiais yra labieu žalinga, nei visi atšilimai ir ledynmečiai kartu sudėjus.
immortallt 2019-01-20 00:31
bahuriux, tau čia ne termostatas, kad dabar biški padidinsi, po to biški sumažinsi. Dabar biški padidinsi, o dėl CO2 didėjimo vandenyne didelė dalis planktono nebegalės augti, atitinkamai sutriks maistinių medžiagų mainai ir dumblių augimas, tada CO2 augs dar sparčiau, nes dumblių augimas sulėtės. Taip pat maisto sumažės, tiksliau, iš jūros visai jo nebegausi. Tada dėl šylančio klimato ir toliau amžinas įšalas atsileis - pradės kilti metanas, dar paspartės šilimas, o vietomis įvyks ir išmirimai masiniai, nes staiga metano kiekis išaugs. Dėl sparčiai augančios temp. audros dar stiprės, klimatas bus nebetinkamas žemės ūkiui ir dar toliau viskas subjurs, nu galbūt ištaikysim kokį ledynmetį sušvelninti Europoje, nors tam priežasčių nelabai belieka (ne dėl saulės aktyvumo ledynmečiai vyko, o dėl atmosferos pokyčių), bet tebūnie tarkim, ledynmetis kuris turėjo užšaldyti visą žemę nu vat pakliūna šio šimtmečio pabaigoje ir realiai būna tik vos atvėsimas, ir kas toliau? Visa ta anglis atmosferoje ir sukaupta energija kur dingsta? Stabdyti žmonijos progresą? Tai tu manai, kad priversti sumokėti teršėjus už tai, kad miestai prie vandenynų bus užlieti, kad kai kurios šalys išnyks iš žemėlapio, dėl poveikio trumpesniai žmonių sveikatai, poveikio žemės ūkiui - yra progreso stabdymas? Supaprastinsiu - rėšis kitam į šoną ir tai pavadinsi progresu, todėl mokėti už tai nereikia? Jau net kinai suprato taršos poveikį (ne GHG, bet taršos), dėl GHG nesu tikras, nes tikslai nesiejami su tuo, bet mažės ir šių. Ir žmonijos progresas yra atsinaujinančioje energetikoje, aš už tai, kad jį skatinti. Už tai, kad skatinti žmones nešildyti palapinių, neteršti aplinkos ir neišeikvoti išteklių, o tai nutiks žmonėms žemėje tas pats, kas nutiko velykų saloje - išnaikino medžius, išmedžiojo visus paukščius ir jų civilizacija žlugo. Link to veda besaikis teršimas ir resursų švaistymas.
AAA000 2019-01-20 02:38
kad co2 kiekis isaugo del pramones ar pramoninio uzterstumo, as manau dar didesne psiaudomokslo antis. as manau didziausia zala daro aktyvios biomases naikinimas ir cia didziausia itaka daro pirmiausia zemdirbyste. ir paskui galbut yra kazkiek itakos is visokiu kalnakasybos-statybos-zvejybos veiklu. bet cia dar tirt reiktu. ir tik kazkur po to galbut - pramoniniai tersalai ir koks nors automobilizmas. 100+ metu angli degino, regionai istisai uzteme budavo ir poveikio principe nebuvo. o pasikeite tik realiai zmoniu prieauglis pora milijardu+ ir klimatas sugedo... o sitie papildomi miijardai realiai tapadare itaka tik savo edimu ir sikimu. vadinas tik per zemes ukio plotu padidejima poveikio intesyvejimas. o dar visokiu vegetaru priviso - kuriems reiks zoles ivairoves - tai isvis visus dirbamus pavirsius susiks ir klimata galutinai sugadins. juos reiktu pirmoje eileje i kalejimus kist uz klimato gadinima vien del vegetariskos propagandos varinejimo. nes vegetaru padaryta zala klimatui gali but jau neatitaisoma...