Česnakai yra labai naudingi sveikatai, tačiau daugelis ruošdami maistą juos apdoroja neteisingai  ()

Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip vartoti česnakus, kad gautume daugiausia naudos. Pasak jos, česnakas – natūralus antibiotikas. Vienas iš stipriausių prieskonių, kuris kovoja tiek su virusais, tiek su bakterijomis, saugo ir nuo kirmėlių bei parazitų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Česnaką T.Šliazaitė prilygina ciberžolei, tad abu juos ragina dažniau įtraukti į racioną. Pasak jos, dar viena puiki česnako savybė – jis labai naudingas žarnynui, nes padeda mažinti vadinamųjų blogųjų bakterijų kiekį.  Ne mažiau jis naudingas ir žmonėms, kurie skundžiasi padidėjusiu kraujospūdžiu, nori sumažinti cholesterolio ar cukraus kiekį kraujyje.

Tačiau mitybos specialistė portalui lrytas.tv pabrėžė: norint turėti naudos iš česnako reikėtų nepamiršti vieno: juos reikėtų valgyti žalius, nekaitintus.

Pavyzdžiui, ruošiant troškinį česnakus galima dėti į puodą pradžioje – iškeptas, ištroškintas česnakas bus puikus prebiotikų – gerųjų bakterijų – šaltinis žarnynui.  O kai česnaku gardiname jau paruoštą troškinį – tokiu atveju česnakai dar turės aktyvaus ingrediento alicino, kuris ir pasižymi visomis imuninei sistemai ar kraujotakai naudingomis savybėmis.

Ruošiant sriubą T.Šliažaitė taip pat siūlytų įdėti česnaką jai išvirus. Patarimas tiems, kurie negali valgyti česnakų dėl jautresnės virškinimo sistemos – česnakus reikėtų sumaišyti su kokiais nors riebalais. Pavyzdžiui, įpjaustyti česnako į jogurtą, kuris tarsi „apvilks“ česnaką ir nejautrins virškinimo sistemos.

Dar geresnis receptas – imame juodos duonos, užtepame gerą sluoksnį sviesto ir uždedame pjaustyto česnako. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai ()