Kodėl po nardymo rekomenduojama bent 24 valandas neskraidyti? Kuo tokie nuotykiai gali pasibaigti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2019-01-24 15:23
kas čia per prieštvaninis straipsnis? turiu ir aš tą lentelę, kurią apžiūrėjau prieš kažkiek metų ir padėjau į šoną. Kompas ant riešo rodo "no fly" duomenis.
HardAxe 2019-01-24 15:43
tas 24h yra sakykim didžiausia riba, kurios mėgėjai neturėtų pasiekti. O dėl lentelių... Argi šiais laikais kažkas dar nardo be kompiuterio? For single dives, a minimum preflight surface interval of at least 12 hours is recommended. For repetitive dives, or multiple days of diving a minimum preflight surface interval of at least 18 hours is recommended.
vanduo4 2019-01-24 16:05
- Puikus informatyvus straipsnis. Ne visi tai žino, ne visi turi komiuterius, o visažinių kvailių visuomet atsiras. - Žinojimas yra kvailių riboto dogmatinio mąstymo rezultatas. - Atraskime pasaulį iš naujo - neabejotina yra abejonė. - Sėkmės straipsnių rašytojams.
HardAxe 2019-01-24 17:17
Kalba eina ne apie personalinį kompiuterį (PC) bet apie nardymo kompiuterį. https://en.wikipedia.org/wiki/Dive_computer Visi, kurie vienaip ar kitaip naudoja scuba diving įrangą apie nardymo kompiuterius ir skrydžio pavojus žino. Kompiuteriu daug lengviau naudotis nei lentele. Šiai dienai kompiuteriai labai tobūli ir sąlyginai pigūs. Su kompiuteriu gali sau leisti daug ilgesnį laiką po vandeniu, todėl juos visi ir naudoja. Grubiai sakant pagrindinis skirtumas, kad kompiuteris skaičiuoja realiai laiką konkrečiame gylyje, o lentelė daro prielaidą, kad visą nardymo laiką praleisi gyliausioj vietoj. Na gali skelbimuose nusipirkti įrangą nelaikęs sertifikato, bet vistiek užsuksi į nardymo klubą užsipilti balionus, tai bent minimalių patarimų gausi. Gali ir freediving būdu pasiekti dekompresijos ribas, bet vėlgi, kol pasieksi tokį lygį žinosi tikrai daug. p.s. čia gal panašiai kaip vairuotojam aiškinti, kas yra likusio kuro rodyklė. Oro likutis atitiktų spidometrą, nes tai - pagrindinis rodmuo.