Prancūzų mokslininkai perspėja dėl smarkiai perdirbto maisto poveikio sveikatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2019-02-17 10:21
Pasirodo MOKSLININKAMS prireikia ilgų metų kad sužinotų tiesas kurios eiliniam žmogui iškart aiškios.
punktyras 2019-02-17 18:29
Taip jau yra – protingi žmonės tiria reiškinius ir ieško paaiškinimų kupini abejonių, o likę – a priori įsitikinę savo teisumu ir visažiniškumu.
vanduo4 2019-02-17 20:12
- Betkokiam perdirbtam maiste yra priedų, kurie žmogaus organizmui nereikalingi ir jų pašalinimas apsunkina patį organizmą; - Jeigu tas organizmo valymas tęsiasi ilgą laiką ir neturi laiko atsistatyti, organai susidėvi ir prasideda ligos. - Jūs tiesiog pabandykit kokį savaitgalį nevalgyti numušdami bado jausmą vaisiais ir arbata arba vandeniu. Ir palyginkite kaip jaučiatės, o dar jeigu prijungsite pasivaikščiojimą gamtoje iš karto bus aišku jog valgote šūdą. : gaminkite patys - tai maksimaliai sumažins teršalų kiekį organizme ir padės sutaupyti pinigų.
amas 2019-02-18 13:42
Jau senai yra aišku, kad nevartojant jokio maisto pasimirsite greičiau nei ėsdami sasiskas. Beto mirsite net ir ėsdami ėkologoškus lapus. Mirsite visi, be jokių išimčių ir tam net nereikia mokslinių tyrimų. O pei straipsnį tai ydomu jei tyriamasis pasimiršta autoįvykio metu, tai čia priskiriama prie tų kur pasimirė greičiau. Bet jei tyriamasis valgė daug perdirbto maisto arba atvirkščiai, tai gal to maisto poveikije buvo smarkiai neatsargus nei valgydamas avyžinius dribsnius, kadangi visuotinai žinoma gal žoliaėdžiau yra daug atsargesi, bet tai tas nesiskaoto?
Monochamus 2019-02-18 14:22
Koreliacija nerodo priežastingumo. Atrodo, kad ši frazė tiek dažnai kartojama, kad jau turėtų būti įaugusi žmonėm kaip 2x2, bet vis tiek žmones labai lengva paveikti tokiais tyrimais. Nors, turiu pastebėti, kad šis straipsnis dar pakankamai geras, vien tai, kad pačiame straipsnyje pamini, kad tai tėra tik koreliacija, bet ne įrodymas. Kad yra daugiau faktorių, pavyzdžiui, kad perdirbtą maistą dažniau valgo mažas pajamas gaunantys žmonės. Taip pat manau, kad tie kurie valgo mažiau perdirbto maisto ir šiaip vadinasi labiau prisižiūri savo sveikatą. Žodžiu, tyrimas yra nieko vertas, priežasčių gali būti labai daug... Aišku, tikrai neteigiu, kad tas daug kartų perdirbtas maistas yra sveikas, bet tą 10% padidėjusio mirtingumo dėl tokio maisto vartojimo ginčiju.