NASA internete paskelbė „Roskosmos“ dvasininko nuotrauką  (1)

Atmetus visą kognityvinį disonansą, galima tik pasidžiaugti bendradarbiavimu ir ilga tarnyste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA savo Flickr paskyroje paskelbė RF valstybinės korporacijos „Roskosmos“ dvasininko, tėvo Sergijaus (Byčkovo), Šv. Jurgio cerkvės Baikonure popo, nuotrauką.

Po nuotrauka parašyta: „Rusų stačiatikių šventikas tėvas Sergijus pozuoja fotografui, laukdamas traukinio, kuriuo raketa „Sojuz“ transportuojama į starto vietą, antradienį kovo 12 dieną, Baikonuro kosmodrome, Kazachstane“.

Fotografijoje tėvas Sergijus pozoja, dėvėdamas striukę su užrašu „Roskosmoso dvasininkas“. Ant krūtinės puikuojasi raketos „Sojuz–FG“ atvaizdas, o ant rankovių – užrašas „Baikonur“ ir rusiška tripalvė.

Naujienų agentūrai RIA Novosti „Roskosmose“ papasakojo, kad tėvui Sergijui šis titulas priklauso jau seniai. Tačiau anksčiau nuotraukose iš Baikonuro jis vilkėdavo šventiko apdarus, arba „Roskosmos“ darbuotojo aprangą – mėlyną striukę.

Tėvas Sergijus iš Baikonuro kylančias raketas šventina nuo 1998 metų. Jam skirtas nusipelniusio kosmodromo bandytojo ir nusipelniusio kosminės technikos bandytojo rangas. Tėvas Sergijus yra valstybinės komisijos, tvirtinančios tarptautinius ekipažus į TKS, narys.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai (1)