Kaip vyro palaikai tapo radioaktyvūs ir kodėl tai tampa didele problema kremavimo metu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-03-18 20:47
kremavimas aplamai yra nesamone, kai yra galimybe laidot karstuose. tai papildoma ekologine tarsa, papildomos teisines problemos ir dar toks laidojimo budas (Lietuvoje) kainuoja daugiau nei iprastas. kremavimo kaip budo privalumai labai gincytini... pas mus aplamai kremavimas nesa net zala Lietuvos ekonomikai - nes yra tik vienas krematoriumas ir kainos uzlauztos. apie 390€ kainuoja sudegint. kai tuo tarpu Lenkijoje kainuoja apie 160€ ir arciau Lenkijos gyvenantys tautieciai isveza net musu tautos laidojimo pinigus i Lenkija juokingiausia man vieta - tai kremavimo iniciatoriai labai sunkiai suvokia toki dalyka - kad po sudeginimo palaiku statusas pasikeicia. kremavimo urnos turinys nebera zmogaus palaikai, o tik sunaikintu deginimo budu palaiku likuciai. ta prasme tai nebera zmogaus palaikai, ten nebera kokios nors zmogaus genetines informacijos. ir kitos vertingu archeologams ar kokiems ligu tyrinetojams informacijos, kuri buna su zmogaus palaikais. ta prasme sudeginimo liekanas galima visiskai legaliai ikisinet i kokius medalionus ar saugot namie. tokios tvarkos yra leistinos ir pilnai reglamentuotos. ir vistiek su tom urnom ten gimines visaip tamposi, atiduoda "pagarbas" ir sarvoja, laidoja "pagal tradicijas" kaip ir normalius zmogaus palaikus. is tikro kremuoto zmogaus palaidojimo TIKRAJA vieta reikia laikyt Kedainiu kremavimo krosnis - ir tas visas pagarbas mirusiesiems reikia isreikst butent ten. kas yra artimuju tiesiog praziopsoma is nezinojimo ar nesupratimo, nes tai vis dar naujove musu visuomenei. kremuoto zmogaus laidojimo vieta ne kur ispilama ar sandeliuojama urna. vakaruose tai supranta ir tokiu vietu negarbina. ten mirusiojo paminejimas - tiesiog giminiu susirinkimas ir pagerimas i mirusiojo saskaita. o ne kolumbariumo ar urnos palaidojimo vietos lankymas ir garbinimas koks nors dar uz sandeliavima kolumbariumuose pas mus solidzius pinigus net lupa - isvis debilizmas... ant kiek yra melziami patiklus kvailiai... zmogaus palaiku sudeginimo likuciai (urnos turinys) is esmes tera tik neagresyvios technologines atliekos (kremavimo proceso). o kai kada - kaip apraso straipsnyje paminetais atvejais - net ir kazkiek pavojingos.
Hmz 2019-03-18 21:58
Sakai, alternatyvos laidojimui buvimas daro žalą ekonomikai? Kažkas netvarkoj su tavo ekonominėm žiniom tada.
AAA000 2019-03-18 23:14
taip nesakau, cia jau tavo interpretacija. zala ekonomikai daro brangesne alternatyva. jei butu pigesne - viskas butu OK. cia tik laidojimo biznyje ikurtas alternatyvus monopolis ir tiek. darantis zala Lietuvos ekonomikai vardan siauru pasipelnymo interesu. kazkieno. toks kaip dalinis planavimo ekonomikos sektorius kazkoks... man isvis tas reikalas su krematoriumais sovietizma uznesa... jei to neizvelgi - gal pats gilinkis ekonomines zinias...
lizunas 2019-03-19 10:23
Pirma pasidomėk pakasimo kainomis - salę išsinuomot vilniuje apie 500€, duobkasiai apie 400€, viena kapinėse vėl kainuoja. Tai kaip brangiau laidoti? Ir nemanau, kad tos visos sumos yra deklaruojamos ir mokami mokesčiai nuo jų, nes retai teko girdėti, jog duoda pasirašyt faktūras.
Hmz 2019-03-19 12:27
Sakai, jei aš bandysiu konkuruoti su Rimi, pardavinėdamas juodą duoną po 10 EUR/kepalas, tai aš padarysiu žalą ekonomikai?
AAA000 2019-03-19 13:56
prastai zinai situacija. sklypas laidojimui yra valstybes skiriamas nemokamai. duobes iskasimas ziema nuo kazkur 200€, vasara nuo 160-180€ - su uzkasimo paslauga. gali aplamai kastis duobe pats nemokamai - tas nedraudziama - svarbu neapsikt gretimu kapavieciu ir tiek. gali atsivezt duobkasius kad ir is kokiu Zarasu i Klaipeda. sale jei tai bendruomenine - isvis uz dyka. aisku jei tu ten sarvot nori Vilniaus bokste ar prezidenturoj - tada kainuoja kai zmones nesidomi kainomis - tai ir moka neaisku uz ka. is esmes teverta moket nebent uz karsta, nes pats gi nekalsi (apie 70-80€ pigiausi) ir uz pobuvi, nes gana sudetinga organizuot maisto ruosima jei nera virejos. visa kita galima padaryt savarankiskai. durniausias momentas - tai sukist laidotuviu pinigus i geles ir vainikus - nes jos nukeliauja po 2-3 paru tiesiai i savartyna, o ziema - paros ar net valandu begyje... komunalininkai paskui nespeja tvarkyt siloso kalnu aplink kapines isvis gali atsisakyt laidot net ir giminaiti - ta padarys savivalda nemokamai. tai bus padaryta prabangos lygyje, ka leis zmogaus socialine pasalpa, paskutine pomirtine pensija ar paliktas likvidus turtas.
AAA000 2019-03-19 14:17
cia tu taip sakai. ne as jei vartyt su tavo analogija - as sakau - jei tavo giminaitis pageidaus idet po mirties specialaus tavo keptos duonos kepalo uz 10€/kepalas ir sita valia irasys kaip privaloma ivykdyt, ar tu ten geranoriskai vykdysi, o tu sita kepala nupirksi-iskepsi Lenkijoje, nes ten ji tau gausis uz 3€/kepalas vietoj 10€/kepalas Lietuvoje - tai bus padaryta zala Lietuvos ekonomines erdves teritorijai. kazka tokio teigiu tik zalos suma siektiek didesne - mazdaug 35 kartus aisku cia nisinis, subtilus ir specifinis ekonomikos sektorius, bet zala Lietuvai manau milijonu euru eiles per metus. gal net desimciu milijonu. keliems parazitams manau sociai