Tai keičia visas teorijas: mokslininkai sugebėjo pagauti „nepagaunamą super kristalinę“ medžiagos būseną ir ją išlaikyti stabilią daugiau nei metus laiko – atsiveria visiškai naujos galimybės (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedranatas 2019-04-11 16:39
Na ir kuo tai skiriasi nuo feromagnetiko būsenos stabilumo... daugiasluoksnis kondensatorius. Sistemiškai aukštesnę būseną išlaiko betkuris lazerio generatorius, o temperatūrinis diapazonas nuo superlaidumų apatinių iki feromagnetikų viršutinių ribų priklauso nuo temperatūros visai dėsningai. Painiava truputį dėl nurodymo ar būsena buvo palaikoma sintetiškai ir kokiomis salygomis stebėta medžiaga, bet derinys galbūt pakankamai neįprastas kad stebina mokslininkus, kaip kažkada stebindavo ir kitos naujos medžiagos bei jų fizinės ar ir cheminės kompozicijos. Tikėtina kad medžiaga nebuvo laikoma natūraliomis salygomis, kitaip aplinkos chaosas nebūtų paisęs temperatūrinių režimų ir išvedęs iš trapios būsenos kurkas greičiau nei buvo stebėta.
Nosfis 2019-04-11 16:52
Visiškai nepagavai straipsnio. Ten buvo apšviesta medžiaga lazerio spindulio (kelios piko sekundės) ir medžiaga suformavo super kristalą, kitaip tariant pakeitė savo savybes ir medžiaga pasikeitusi išliko stabili būtent normaliomis sąlygomis. Kristalas tada deformuojasi atgal jį pakaitinus.