„Baugu matyti, kaip sparčiai viskas keičiasi“. Kas dedasi Grenlandijoje? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2019-04-26 11:15
Nei čia baugu, nei ką. Bus labai įdomu pamatyti tokią pačia Grenlandiją (visą žalią) kokią matė vikingai kai ją rado 10a.
Monochamus 2019-04-26 12:04
10a. grenlandija buvo tokia, kokia ir dabar: atšiauri ir šalta. Pavadinimas "žalia žemė" buvo "trolinimas", buvo tikimąsi, kad toks vardas pritrauks naujakurių. Labiau tikrinkis faktus.
vardasas 2019-04-26 12:11
Puiku, bus atidengti dideli zemes plotai kur gales suveseti augmenija, sitokiu budu prasides atsalimas nes stipriai sumazes siltnamio efekta sukelianciu duju.
AAA000 2019-04-26 19:57
va sitas tyrimo modelis yra labai geras. bet iki siol taikomas gana kvailokai. taikoma tiesiogiai, o reikia taikyt kartu su kitu metodu bendrai. ledynu balansas visada kazkoks nusistovi. ir reikia vertint ne prarandamus ledo kiekius, o pacia situacija. koks balansas nusistoves dabartinej situacijoj galiniam taske. nes kuo labiau artejama prie balanso nusistovejimo - tuo labiau visi tirpimo priocesai leteja. tokie tipo "gazdinimai" - kad sesis kartus greiciau tirpsta - absoliuciai niekine informacija... nes isvis neaisku kurio tirpimo fazej ten paskaiciavo. gali paimt intensyviausia faze ir tada pagal skaiciavimus vistiek dar bus pasaulinis atsalimas. arba pacia leciausia proceso faze - o tada gausis katstrofinis pasaulinis atsilimas ir gali parduot duomenis pagal uzsakovo poreikius kokiem naftininkams - atsalimas, o zurnaliugoms - atsilimas va tas mane uzknisa moksle - kad jie skaiciuoja neobjektyviai, o pagal finansavimo srautu isisavinima... suprantu kad valgyt visi nori - nu bet kiek galima suda malt? tas nuvertina pati moksla iki bezdzioniu lygio
immortallt 2019-04-28 13:52
O gal dideli derlingi žemės plotai bus užlieti, o dėl sutrikusių srovių, vandenyno pagaminamas O2 ir sugeriamas CO2 kiekis sumažės?
rimka 2019-04-28 17:23
Palikit ramybėj tą CO2, ne jis yra besikeičiančio klimato pagrindinis veiksnys. O kalbant apie tai, CO2 išmetimo jau tuoj nebebus galima stabdyti, nes žalios masės žemėje stipriai dugėja, kiek girdėjau per paskutinius šimtą ar porą šimtų metų padaugėjo apie 30%. Kai atsiklos Grenlandija, žemės žalėjimas dar pagreitės.