Kanapės gali išgelbėti narkomanus? Štai ką rodo naujas tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

IceBullet 2019-06-07 18:33
Ar zole padetu atprasti nuo alaus? Jeigu taip - balsuosiu uz tuos, kas zades legalizuoti zole, o ne uz tuos, kurie sekmadieniais uzdraude alaus nusipirkti po 15 val.
HardAxe 2019-06-10 09:22
nežinau kas ir kodėl šitą įdėją stumia, bet suradus kažką stebūklingo (gerkit daug vandens, nevalgykit riebalų tik angliavandenius etc) anksčiau ar vėliau išlenda metodo minusai. Gal kanapės nėra taip blogai kaip visi galvojo, bet netikiu, kad jos visa ko sprendimas ir reikia daryti staigius veiksmus.
Krists332 2020-12-06 20:27
Tai beprotiška, CBD aliejaus jau yra legalus daugelyje šalių. Aš naudoju jį nuo nugaros skausmų, galiu pasiūlyti tiekėją www.ozzocbd.eu/lt, geriausios kokybės, kurią turiu iki šiol. Anksčiau užsisakiau iš JAV ir Šveicarijos.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-07 13:38
Gyvenime apskritai nėra visa ko sprendimo - nėra kažkokių galutinių taškų. Viskas tėra procesas viena ar kita kriptimi. Na ok, pasakos turi pabaigą, visokie žaidimai ar rungtynės turi nugalėtojus, kertančius finišo liniją ir stovinčius ant pakilų. Bet pats gyvenimas tuo nesibaigia. Na o dėl tų "staigių veiskmų", tai sakyčiau, kad tie veikais kaip tik yra labai vilkinami. Iki 20a marichuana buvo legali ir buvo viena svarbiausių žmonijos auginamų kultūrų. 20a viduryje labai išplito LSD vartojimas - tai buvo tarsi atskira kultūra. Šiai kultūrai pasišventę žmonės rengė judėjimus prieš karą, už juodaodžių teises ir visokias mažumas - iš esmės jie kovojo už tai, kas šiandien mums jau yra natūraliai suprantama ir toleruojama. Tačiau tuo metu vyko šaltasis karas ir valdžiai tokie judėjimai nebuvo prie širdies. Todėl 1968m. JAV prezidentas Niksonas paskelbė karą narkotikams ir 1970m. pasirašė kontroliuojamų medžiagų įstatymą - LSD ten atsidūrė pirmoje vietoje, o po jų visas kitas grožis: MDMA, meskalinas, marichuana, heroinas, DMT, psilocybinas ir t.t... JAV yra 5 kontroliuojamų medžiagų sąrašai. Visi aukščiau išvardyti narkotikai priklausė "povojingiausiai" grupei - nr.1, kas reiškė, kad nuo jų išsivysto stipri priklausomybė, draudžiama naudoti medicinoje ir yra labai nesaugūs vartoti net su medicinine priežiūra. Tuo tarpu į sąrašą nr.2 papuolė morfinas, metadonas, fentanilis, kokainas, amfetaminas (nuo 1971m)... Nuo pirmojo sąrašo jis skyrėsi tuo, kad buvo leidžiama naudoti medicininiais tikslais. Tiesa iš pradžių amfetaminas priklausė sąrašui nr.3, o jame narkotinės medžiagos su vidutine priklausomye. Taip pat šiame sąraše toks labiau žinomas buvo ketaminas. Sąraše nr.4 ir nr.5 buvo medžiagos su maža priklausomybe. Būtent sąraše nr.5 ir atsidūrė CBD, kurį išgaudavo iš marichuanos. Tuo tarpu pati marichuana priklausė pavojingiausiam sąrašui nr.1 Tai tokia ta istorija. Ir apie tas medžiagas šiandien dar tebėra galvojama blogai tik todėl, kad kažkada atsirado tokie sąrašai, apie kuriuos reikėjo galvoti blogai. Na o jei vis dar yra noras "klykti", tai visada galima palyginti morfiną su amfetaminu - abu sąraše nr.2 (nors amfetaminas ten atsirado vėliau). O šiandieninėje medicinoje morfinas plačiai naudojamas kaip stiprūs nuskausminamieji ir niekas dėl to nekelia jokių "bangų".
Hmz 2020-12-07 13:56
https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_his ... ted_States
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-07 21:06
Marihuana ten jau nuo amžiaus pradžios buvo baisesnė už opiumą